2021 Audi S4: Sportif ve Mükemmel.

2021 Audi S4 modelini detaylı incelediğimiz bu yazımızda, S4'ü Audi A4'den farklılaştıran detayları da araştırıyoruz.

Array

2021 Audi S4 herkese göre bir araç değil… Özellikle de klasik bir Audi tutkunuysanız! Audi modelleri arasındaki farklara hakimseniz, bu araç sizi çok memnun etmeyebilir. Audi S4, Audi A4 kompakt sedanın daha sportif versiyonu olarak karışımıza çıkıyor. Çok büyük bir yenilik getirmese de yine de mükemmel görünüyor. İç mekan ve sürüş kalitesi gibi noktalarda standart Audi konforunu koruyor.

2021 Audi S4 ve Rakipleri

2021 Audi S4, 349 hp gücünde ve dört çeker sistemine sahiptir. Otomobil uzmanları bu aracın 2021 Acura TLX’in rakibi olduğunu belirtse de Acura önden çekişlidir. Audi S4 ise dört çeker olmakla beraber Acura’ya göre daha atak ve enerjik. Çift kavramalı şanzıman da güzel performans sunuyor.

Audi A4 modeli, ilk çıktığı dönemlerde 2018’de yılın otomobili olan Alfa Romeo Giulia ile kıyaslanıyordu. O zaman gelen eleştiriler, A4’ün Alfa Romeo kadar iyi sürüş tecrübesi sağlayamadığına dairdi. Audi S4 ise bu eleştiriden çok uzakta, benzersiz bir sürüş deneyimi sunuyor. Direksiyon açısının gaz kelebeği ile ayarlanabilmesi, büyük konfor yaratıyor. Ancak diğer özelliklerine baktığımızda S4’ün A4’den çok farklı olduğunu iddia etmek güç. Daha iyi bir orta ekran, daha dinamik infografikler ve temel bonuslar… Her iki model de giriş seviyesinde premium bir araba arayanlar için alternatif olabilir.

Audi S4, saç levhası üzerinde ufak yeniliklere de sahip. Bilgi-eğlence sistemi ve dijital gösterge ekranları da tamamen yenilenmiş. Kalan teknik donanımlar ve performans özelliklerinde Audi A4’ün tüm özellikleri korunmuş durumdadır. Çarpıcı yüzeyler, belirgin çizgiler, özgün stil gibi markaya has özellikler bu modelde de kendini belli ediyor. Önden arkaya entegre egzoz çıkışları dinamizm yaratırken sinyal lambalı opsiyonel LED arka farlar bütünleşik bir imaj yaratıyor.

Belirttiğimiz gibi Audi S4, Audi A4’ün biraz daha parlatılmış hali… S4, kendi sınıfındaki çoğu benzin seçeneğinden daha hızlı. Ama eğer yenilenmiş, kusursuz ve iyi döşenmiş bir iç mekan şart değilse düşünmeye çok gerek olmayabilir. A4 size yetiyorsa S4 için ekstra masrafa girmenize gerek yok. Zira her iki modelin de beklentileri karşıladığı bir gerçek…