2021 Ford Edge, 2021 Chevrolet Blazer’a Karşı

2021 Ford Edge mi 2021 Chevrolet Blazer mi? Özellikleri ile birbirine çok benzeyen bu iki araçtan hangisi daha iyi birlikte inceliyoruz.

Array

Bir tarafta 2021 Ford Edge, diğer tarafta 2021 Chevrolet Blazer… İkisi de aynı boyutlarda ve aynı performans ile yakıt ekonomisine sahip… İkisinin de dört ve altı silindirli motorları var. Chevrolet Blazer 2019 yılından beri pazarda iken Ford Edge ile 2015 yılından beri tanışıyoruz. Özellikleri ile birbirine çok benzeyen bu iki araçtan hangisi daha iyi birlikte inceliyoruz.

Standart Güvenlik Özellikleri: Kazanan 2021 Ford Edge

Virajlara uyumlu LED farlar başta olmak üzere tüm özellikleri ile Ford Edge çok daha güvenli. Çeşitli çarpışma testlerinden yüksek puanlar alan bir otomobilden bahsediyoruz. Edge, temel paketinde bir dizi standart güvenlik özelliği ile birlikte geliyor. Acil fren sistemi, şeritte kalma yardımı, kör nokta izleme, çapraz trafik uyarısı, otomatik uzun farlar ve önden çarpışma uyarısı gibi sistemler, öne çıkan güvenlik özellikleri arasında yer alıyor. Blazer modelinde ise tüm bu özellikleri bünyesinde toplayan Chevy Safe Assist özelliği sadece üst modellerde standart olarak bulunuyor. Dolayısıyla standart özellikler bakımından değerlendirdiğimizde Ford Edge’in daha fazla özellik sunduğunu görüyoruz.

Ford Edge ve Chevrolet Blazer Tasarımda da Karşı Karşıya

Chevrolet, 2019 için Blazer isim plakasını yeniden piyasaya sürdüğünde, yeni model oldukça farklıydı. Chevy’nin en modern tasarımlarından biri olarak kabul edilen bu yeni otomobil atletik Camaro stiline sahipti. İç mekan, spor otomobilin akıllı klima kontrol havalandırmaları da dahil olmak üzere Camaro’nun özelliklerini içeriyor. Dolayısıyla tasarım bakımından Chevrolet Blazer Ford Edge karşılaştırmasında kazanan Blazer oluyor.

Bilgi ve Eğlence Teknolojisi: Kazanan 2021 Ford Edge

Ford, Edge modeli için çok daha donanımlı bir bilgi ve eğlence sistemi sunuyor. Bu yeni sistem Blazer’a göre çok daha ilerde. Standarttan en üst modele kadar tüm Edge modellerinde Apple CarPlay ve Android Auto bağlantıları, 12inç dokunmatik eğlence ekranları yer alıyor. Rakibi Blazer’da ise dokunmatik ekranlar biraz daha küçük ve akıllı telefonlar bir kablo yardımıyla sisteme bağlanabiliyor. Biraz eski moda olduğu kesin…

Sürüş Deneyimi: Kazanan 2021 Chevrolet Blazer

Chevrolet Blazer özellikle RS formunda sportif ve konforlu bir sürüş deneyimi sağlıyor. Direksiyon ağır, doğrudan, ancak çok rahat… Doğal emişli V-6 motoru gerektiğinde devir yükseltiyor ve performansı arttırıyor. Dokuz vitesli otomobilin vites geçişlerinde zorlanmaması ve sürücüyü rahatsız etmemesi son derece hayranlık uyandırıcı…

Temel Model Fiyatlandırması: Ford Edge Chevrolet Blazer Karşı Karşıya

Orta boy bir SUV satın almak isteyenler için Blazer’ın daha avantajlı bir model olduğunu belirtebiliriz. Blazer’in yurt dışı satış fiyatı 28,800$ civarında iken Ford Edge, standart modelde 34,905$ bandında geziniyor.

Sonuç olarak bir değerlendirme yapmamız gerekirse iki otomobili birbirinden ayıran belirgin çizgiler yok. Hangisini seçeceğiniz bir arabadan beklentilerinize ve zevklerinize göre biçimlenecektir. Ford Edge güvenlik ve teknolojik donanımları ile öne çıkarken, Chevrolet Blazer da karakteristik tasarımlardan keyif alanlara yönelik… Seçiminiz ne olursa olsun, her iki araç da sizi mutlu edecektir.