2021 Toyota Corolla 2021 Nissan Sentra’ya Karşı

Bu yazımızda, 2021 Model Toyota Corolla ve Nissan Sentra otomobil modellerini karşılaştırıyor, araç seçiminizde "Hangisi daha iyi?" odaklı sorularınıza ışık tutuyoruz.

Array

2021 Toyota Corolla 2021 Nissan Sentra’ya karşı! Crossover SUV pazarının iki büyük oyuncusu olan bu otomobiller, yeni modelleriyle de rekabete tam gaz devam ediyorlar. Benzer segmentte konumlanıp benzer özelliklere sahip gibi görünseler de detaylarda ayrıştıkları kimi noktalar bulunuyor. Bu yazımızda, Toyota Corolla Nissan Sentra arasındaki farkları karşılaştırıyoruz ve en iyi olana karar vermenize yardımcı oluyoruz.

Hibrit Farkı: Kazanan Toyota Corolla

Nissan Sentra’nın güç aktarma seçeneği çok cazip görünse de Toyota Corolla’nın olağanüstü verimli bir hibrit de dahil olmak üzere üç seçeneği bulunuyor. Standart varyantları karşılaştırdığımızda iki aracın da yakıt tüketimi aşağı yukarı aynıdır. Ancak benzinli-elektrikli hibrit Toyota’nın başka bir boyut olduğunu belirtmeliyiz. Şehir-otoyol şartlarında 4.44/4.53 L/100km EPA yakıt tüketimine sahip olan Corolla Hybrid kesinlikle rakipsiz.

İç Tasarım: Kazanan Nissan Sentra, Corolla Sınıfta Kaldı

İtiraf etmemiz gerekirse bir Sentra’nın iç tasarımından bu kadar etkileneceğimizi düşünmezdik. Pazardaki en iyi kompakt sedan iç tasarımlarından biri olduğunu söyleyebiliriz. Şık koltukları, orijinal tarzda kapıları, ön paneldeki siyah ve ten rengi döşemeleriyle gerçekten harika görünüyor. Panel renkleriyle çekici bir kontrast oluşturan ten rengi kapitone deri koltuklar da elegan bir hissiyat yaratıyor. Bu özellikleriyle Corolla’yı geride bırakıyor.

Sportif Görünüm: Kazanan Toyota Corolla

Bu segmentteki araçlarda sportif bir görünüm ararız. Toyota Corolla Apex Edition seçeneğiyle sportif görünümün hakkını veriyor. Ek olarak daha sert süspansiyon ve mevcut manuel şanzımanı ile de dikkat çekici… Bronz vurguları ve alçaltılmış duruşunu da dikkate aldığımızda, Sentra’dan daha iyi bir seçenek olduğunu görebiliyoruz. Tüm bu artılara rağmen aracın direksiyon ve sürüş modunun biraz zorlayıcı olduğunu eklemeliyiz.

Motor Performansı: Kazanan Nissan Sentra! Corolla Seçeneklere Rağmen Geride Kaldı

Sentra, Corolla kadar farklı motor seçenekleri sunmuyor. Ancak sunduğu tek seçeneğin de en iyi seçenek olduğunu belirtmeliyiz. Temel model Corolla otomobiller gürültülü, zahmetli, yavaş ve turbo olmayan dört silindire sahiptir. Temel model Sentra 100 km/saat hıza sadece 8.0 saniyede ulaşırken, daha az güçlü 1.8 litrelik I-4 ile Corolla’nın 10.2 saniyeye ihtiyacı oluyor. Durum böyleyken kazananın Nissan Sentra olması çok normal…

Bagaj Hacmi: Kazanan Nissan Sentra

Bu tarz araçların aile arabası olmak gibi bir özellikleri de vardır. Çekirdek veya kalabalık aileler için de uygundurlar. Geniş iç ve bagaj hacimleri aileler için avantajlar sunar. Hem Sentra hem de Corolla büyük bagaj hacimleri ile dikkat çekiyor. Ancak Sentra’nın yaklaşık 404lt’lik bagaj hacmine oranla Corolla yaklaşık 370lt hacim sunuyor. Aradaki fark çok büyük olmasa da Sentra, Corolla’nın önünde…

Toyota Corolla ve Nissan Sentra; yakıt ekonomisi, bilgi ve eğlence teknolojisi, iç mekan özellikleri, sürücü destek özellikleri ve performans açısından birbirlerine denktir. Ancak daha zarif iç tasarımı, üstün motoru ve geniş bagaj hacmi gibi özellikler Nissan Sentra’yı daha cazip kılıyor.