Aracınızı Kışa Nasıl Hazırlarsınız?

Bu yazımızda kış mevsimi ile birlikte akla gelen ilk soru olan, aracınızı kışa nasıl hazırlarsınız sorularını yanıtlıyoruz.

Array

Aracınızı kışa nasıl hazırlarsınız sorusu, düşen hava sıcaklıkları ve kar yağışlarının başlaması ile akıllara gelir. Kış yolculuklarını zorlu ve tehlikeli hale çeviren unsurlardan bazıları kar yağışları ve buzlu yollardır. Oysa, aracınızı kışa ve olumsuz hava koşullarına hazırlayarak sorunsuz bir kış geçirmeniz mümkün. Bu yazımızda aracınızı kışa nasıl hazırlarsınız sorularını yanıtlıyoruz.

Hazırlıklara Temelden Başlayın

Aracınızı kışa nasıl hazırlarsınız sorusunun en bilinen cevabı, kış lastiklerini taktırmak olacaktır. Kış lastiklerinizi Aralık ayından başlayarak Nisan ayına dek kullanabilirsiniz. Standart lastiklere oranla daha derin dişli olan kış lastikleri daha güvenli bir sürüş deneyimi sağlayacaktır. Lastiklerin ardından antifriz bakımı, silecek kontrolü, far temizliği, egzoz sistemi kontrolü gibi detayları da atlamamalısınız. Tüm bu detayların kontrolü için teknik servis desteği alabilirsiniz.

Ekstra Malzemeleri Tedarik Edin

Her çeşit kötü hava koşulunu göz önünde bulundurmalı ve aracınızda acil durum kitini hazır tutmalısınız. Acil durum kiti, herhangi bir nedenden dolayı yolda kaldığınızda hayatta ve güvende kalmanızı sağlayacak malzemelerden oluşmalıdır. El feneri, kar zinciri, takoz, yedek kış lastiği, çekme halatı gibi teknik malzemeleri atlamamalısınız. Ek olarak, battaniye, mobil şarj ünitesi, mum, konserve yiyecek, temiz içme suyu gibi yaşamsal ihtiyaçları da elinizin altında bulundurmalısınız.

Aracınızı Kışa Nasıl Hazırlarsınız Görseli

Hava Durumunu Gözlemleyin

Arabanıza ya da kendinize ne kadar güvenirseniz güvenin, zorunda kalmadıkça kötü hava koşullarında trafiğe çıkmayın. Şehirler arası yolculuğa çıkacaksanız erteleyin, erteleyemiyorsanız uçakla seyahat edin. Şehir içi yolculuklarında ise kendi aracınızla çıkmak yerine farklı ulaşım yöntemlerini tercih edin. Gereksiz yere risk almaktan kaçının.

Kurallara Uyun ve Panik Yapmayın

Genel trafik kuralları başta olmak üzere durma mesafesi, takip mesafesi, yol üzerindeki donmuş alanlar, kar sıçraması gibi detaylara dikkat edin. Kar ve tipi nedeniyle görüş mesafesinin ve gün ışığının az olduğu durumlarda farlarınızı tamamen açık tutun. Acil durum yol kapama işaretleri ve bariyerlerine uyun.

Yolculuk esnasında hava koşulları nedeniyle yolda kaldığınızda panik yapmayın. Cep telefonu ile yardım isteyin ve donma tehlikesi ile yüz yüze gelmemek için arabadan çıkmayın. Bu süre içinde giysilerinizin kuru kalmasını sağlayarak, ellerinizi ve ayaklarınızı sıkça hareket ettirerek ve uyanık kalarak durumu daha kolay atlatabilirsiniz.

Caretta Oto olarak tüm yolculuklarınızda güvenli sürüşler dileriz. Caretta Oto, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Yönetmelik yükümlülüklerine göre satış yapar. Siz de Caretta Oto ile hayallerinizdeki arabaya kavuşun. Koleksiyonumuzdaki araçlarla tanışmak ve yepyeni bir otomobile kavuşmak istiyorsanız sizi de Caretta Oto Showroom’una bekliyoruz.