Çocuklar ve Evcil Hayvanlarla Seyahat Ederken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Çocuklar ve evcil hayvanlarla seyahat ederken nelere dikkat etmelisiniz? İhtiyaç duyabileceğiniz tüm bilgiler bu yazımızda...

Çocuklar ve Evcil Hayvanlarla Seyahat Ederken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Çocuklar ve evcil hayvanlarla seyahat fikri oldukça keyifli görünüyor. İster uzun ister kısa yolculuklar olsun, onlarla yaşanacak maceralar farklı olacaktır. Elbette ki bu eğlenceler kendi içinde farklı zorlukları da barındırır. Çocuklar ve evcil hayvanlarla trafiğe çıktığınızda bir dizi konfor ve güvenlik kurallarına dikkat etmelisiniz. Bu detayları sizler için araştırdık.

Güvenliği Pas Geçmeyin

Arabada çocuklar ve evcil hayvanlarla seyahat planlıyorsanız, güvenliğe ekstra dikkat etmeniz gerekebilir. Pek çok evcil hayvan sahibi, evcil hayvanını ön ya da arka koltukta serbest bir halde bırakır. Oysa bu oldukça yanlış bir davranıştır. Evcil hayvanınızı kedi ise kafesin içinde, köpek ise evcil hayvan koltuğunda taşımanız önemlidir. Kafes ya da koltuk seçimi yaparken araç içi emniyet kilit mekanizması sunabilen ürünleri tercih etmelisiniz.

Çocuklarla seyahat ederken de dikkat etmeniz gereken bazı kurallar vardır. Miniklerin rahat ve güvenli bir yolculuk geçirmeleri için yaşlarına uygun bir koltukta seyahat etmesi gerekir. Ağırlığı 9 kilograma kadar olan çocuklar ana kucağı, 10-18 kilograma kadar olan çocuklar için araba koltuğu kullanabilirsiniz. Daha büyük yaştaki çocuklar için ise yükseltici koltuklardan destek alabilirsiniz. Yolculuğa başlamadan önce çocuğunuzun doğru şekilde oturduğundan ve kemerinin bağlı olduğundan emin olun.

Küçük Önlemleri Atlamayın

Çocuklar ve evcil hayvanlarla seyahat, küçük önlemlerle kolaylaşır. Tüylü dostlarınızla ve ufaklıklarla yolculuklar ekstra dikkat gerektiren serüvenlerdir. Özellikle uzun yolculuklarda arabada tek başınıza olmamanızı öneririz. Mola alanlarında araçtan ayrılmanız gerektiğinde onlara göz kulak olacak başka bir yolcu daha araçta olmalıdır. Evcil hayvan ve çocukları hiçbir durumda araçta yalnız bırakmamalısınız. Bu tarz güvenlik önlemlerinin yanı sıra dış etkilerin etkisini azaltmak için de önlemler almalısınız. Bahar ve yaz aylarında konforlu bir yolculuk için camlara güneşlik takabilirsiniz. Hem evcil hayvanların hem de çocukların ciltleri çok hassas olduğu için güneş ve sıcakla teması minimuma indirin.  

Rutinleri Unutmayın

Çocuklar ve evcil hayvanlar için rutinler çok önemlidir. Çocuklarla yola çıktığınızda yemek saatlerini aksatmamalısınız. Mümkün olduğunca uyku saatleri dışında yolculuk yapmaya çalışın. Yolculuk boyunca sıkılmaması adına favori oyun eşyalarını da yanında tutmalısınız. Evcil hayvanlarınız için de yemek ve tuvalet ihtiyacı için belirli aralıklarla molalar vermelisiniz. Temiz içme suyu, temizlik ve hijyen malzemelerini, atıştırmalık gıdaları mutlaka yanınızda bulundurun.

Planlama Yapın

Evcil hayvan ya da çocukla sadece seyahatinizi değil, varış noktanızdaki detayları da planlamalısınız. Hep birlikte tatile gidiyorsanız konaklayacağınızın otelin evcil hayvan prosedürlerini önceden gözden geçirin. Sorun yaşamamak adına evcil hayvan kabul eden otel ve tatil köylerini tercih edin. Ve öncesinde oteli arayarak evcil hayvanınıza dair bilgi verin. Yine aynı şekilde çocuğunuz için de ayrı bir planlama yapın. Konaklayacağınız merkezin çocuklara uygun olduğundan emin olun. Sevdiği eşyaları, varsa düzenli kullandığı ilaçları mutlaka yanınızda bulundurun. Varış noktası planlamasını, en az yolculuk planlaması kadar dikkate almanızı öneririz.

Doğru Aracı Seçin

Evcil hayvan ve çocuklardan oluşan geniş bir aileniz varsa araba seçimleriniz de farklı olacaktır. Coupe ya da tek kapılı spor arabalar hem alan hem konfor olarak yetersiz kalabilir. SUV, minivan, pikap tarzında seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Bu tarz modelleri gözden geçirirken dikkat etmeniz gereken bazı detaylar vardır. Geniş bagaj ve koltuk alanı sunan, güvenlik testlerinden yüksek puanlar almış modellere öncelik verebilirsiniz.

Caretta Oto olarak yaşam tarzınıza en uygun araba modelleri ile yanınızdayız. Sertifikalı ve ekspertiz raporlu araçlarımız, uzman ekibimiz, en büyük farkımız… Çocuk ve evcil hayvan sahibi ailelere uygun modellerimizi inceleyebilir, daha fazlası için showroom’umuzu ziyaret edebilirsiniz.