En Yeni, En Popüler Hibrit Otomobil Modelleri

En yeni hibrit otomobil modelleriyle tanışmaya hazır mısınız? Doğa dostu, teknolojik bu süper otomobilleri sizler için araştırdık.

En Yeni, En Popüler Hibrit Otomobil Modelleri

Hibrit otomobil modelleri son dönemlerin en popüler otomobilleri arasında yer alıyor. İlk dönemlerinde çok taleple karşılaşmayan hibrit otomobiller son dönemlerde ailelerin de tercihi… Hibrit otomobiller karbon ayak izini en aza indirirken yakıttan tasarruf etmenizi de sağlıyor. Üstelik kullanışlı ve sürücü destekli aktif güvenlik önlemleri ile de güven veriyor. İşte bu yazımızda son dönemlerin en popüler hibrit ve elektrikli otomobillerini derledik. Yeni yıla yeni bir otomobille girmek istiyorsanız bu alternatiflere göz atmanızda fayda var.

2021 Honda Insight Hibrit Otomobil

Honda’nın Civic alt yapılı Insight hibriti muadillerine oranla uygun fiyatlı bir otomobil. Üstelik Honda Insight, IIHS (Insurance Institute For Highway Safety) ve NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) gibi kurumlardan da beş yıldızlı güvenlik dereceleri kazanmıştır. Honda’ya özel Honda Sensing güvenlik paketini bu modelde de görüyoruz. Otomatik acil frenleme, şeritte kalma yardımı, uyarlanabilir hız sabitleyici, trafik işaretleri tanıma gibi özelliklere sahip. Yakıt tüketimi bakımından tutumlu olmasının dışında sürüş kalitesi ile de hayran bırakıyor.

2021 Honda Accord Hibrit Otomobil

Honda Accord Hibrit güvenlik testlerinden yüksek puan alan başka bir Honda. Çarpışmaya dayanıklılık testlerinden başarıyla çıkmış. Honda Insight’ın sahip olduğu Honda Sensing güvenlik paketi bu modelde de mevcut. Accord’un yükseltme seçenekleri arasında kör nokta izleme, arka çapraz trafik uyarısı gibi özellikler de bulunmaktadır. Yol tutuşu, geniş iç kabin, performans anlamında oldukça tatmin edici. Bu modelin özellikle ailelere uygun olduğunu da belirtelim.

2021 Toyota Cambry Hibrit Otomobil

Bu araç da çarpışmaya dayanıklılık testlerinden yüksek puan almış. Ancak ekstra güvenlik özellikleri ve adaptif farlar için navigasyon yükseltme paketine sahip olmak gerekiyor. Standart güvenlik paketi olan Toyota Safety Sense temel düzeyde yeterli olabilir. Şeritte kalma yardımı, yarı otomatik acil durum direksiyonu, yanlış pedal uygulama desteği standart özellikler… Toyota, teknoloji ve güvenlik anlamında keyifli bir otomobil. Ancak, iç mekan kalitesi, özensiz yol tutuşu gibi noktalarda zayıf kaldığını belirtmeliyiz.

2021 Subaru Crosstek Hibrit Otomobil

İşte güvenlik testlerinin yıldızlarından biri… Subaru Crosstek Hibrit, çarpışma ve devrilme gibi kategorilerden yüksek puanlar almış. Subaru’nun EyeSight sürücü destek özellikleri, Crosstrek Hibrit’te standarttır. Bu da uyarlanabilir hız sabitleyici, şerit ortalama ve otomatik acil frenlemenin dahil olduğu anlamına gelir. Arka otomatik acil frenleme, otomatik uzun huzmeli viraja uyum sağlayan LED farlar, kör nokta izleme ve arka çapraz trafik uyarısı sunar. Alt kompakt SUV sıralamasının liderlerinden biridir ve ayrıca mükemmel sürüş ve yol tutuşu sağlamakla beraber biraz pahalı bir modeldir.

2021 Tesla Model 3

Tesla Model 3’ün bu kategorinin öncülerinden olduğunu söylesek yanlış olmaz. Ön ve arka otomatik acil frenleme, şeritte kalma yardımı, kör nokta izleme özellikleriyle dikkat çekmektedir. Opsiyonel olarak da şerit değişikliği yapabilme, trafik ışıklarını algılayabilme, rampalar arasında gezinebilme özellikleri sunar. Mükemmel Model 3, kompakt lüks sedan sıralamamızın en üstünde yer alır. Etkileyici elektrikli menzili, çevik Track modu kullanımı ve torklu güç sunumu, onu çok özel kılıyor. Bununla birlikte orta dokunmatik ekranı ve Oto Pilot sisteminde tutarsızlıklara rastladığımızı da söylemekte fayda var.

2021 Lexus ES300h Hibrit Otomobil

Orta boy Toyota Avalon tabanlı Lexus ES, güvenlik testlerinde performansıyla dikkat çekti. NHTSA testinde, önden çarpma için dört, yandan çarpma için beş ve devrilme için dört yıldız ile beş yıldızlı bir genel derecelendirme aldı. Lexus, ES300h’de çok sayıda sürücü yardım özelliği sunmaktadır. Adaptif hız sabitleyici, şeritte kalma yardımı, yol işareti tanıma ve otomatik acil frenleme standarttır. Kör nokta izleme ve arka çapraz trafik uyarısı, temel modellerde opsiyonel ve daha yüksek modellerde standarttır. Sportif iddialardan ziyade konfor ve lükse öncelik veren bir otomobildir. Dört silindirli motora sahip, sessiz çalışan bir modeldir.

2021 Toyota Highlander Hibrit Otomobil

Highlander Hybrid, tüm testlerde neredeyse mükemmel puanlarla 2021 IIHS Top Safety Pick+ kazandı. Üç sıralı SUV dört yıldızlı önden çarpma ve devrilme derecelerine rağmen NHTSA’dan beş yıldızlı bir genel güvenlik derecesi aldı. Highlander Hybrid’ler, Camry ile aynı Toyota Safety Sense paketini içerir. Uyarlanabilir hız sabitleyici, şeritte kalma yardımı, otomatik acil frenleme, acil direksiyon yardımı, yol işareti tanıma ve otomatik uzun farlar standartdır. Fren hissinin mükemmel, verimliliğinin ise tatmin edici olduğunu söylemeliyiz.

2021 Lexus NX300h Hibrit Otomobil

Beş yıldızlı güvenlik dereceleri ile etkileyici bir model… Lexus, standart olarak hayal edebileceğiniz tüm sürücü destek özelliklerini içerir. Adaptif hız sabitleyici, şeritte kalma yardımı, otomatik acil frenleme, yol işareti tanıma, otomatik uzun farlar gibi… Ancak, dört silindirli hibrit güç aktarma verimliliği, çağdaş bir Toyota RAV4 Hybrid ile karşılaştırıldığında etkileyici değil. Ağır bir araç olmasına rağmen yetersiz güç üretiyor. İç mekan kalitesi, karmaşık bilgi-eğlence sistemi ve sıkışık kargo alanı ise beklentilerin epey altında.

2021 Ford Explorer Hibrit Otomobil

Ford Explorer ve mevcut hibrit modeli, 2021 IIHS Top Safety Pick+ ödülüne layık başka bir üç sıralı SUV’u temsil ediyor. Ford’un Co-Pilot360 Assist sürücü destek özellikleri paketi her Explorer Hybrid’de bulunmaktadır. Kör nokta izleme, şeritte kalma yardımı, otomatik acil frenleme ve otomatik uzun farları içeriyor. İsteğe bağlı Co-Pilot360 Assist; uyarlanabilir hız sabitleyici, kaçınmalı direksiyon yardımı ve entegre navigasyon eklemek mümkün. Sportif sürüş dinamikleri sayesinde etkileyicidir. Ancak iç malzemelerin biraz kalitesiz kaldığını belirtmeliyiz.

2021 Volvo S60 & V60 T8 Recharge

Kompakt S60 sedan, V60 vagon hibrit güç aktarma organı ile beklentileri karşılıyor. Dahası, Volvo’ya özel çok sayıda sürücü yardımı özelliği de sunmaktadır. Ön ve arka otomatik acil frenleme, şeritte kalma yardımı, otomatik uzun farlar, kör nokta izleme standarttır. Volvo’nun Pilot Assist isimli yarı otonom uyarlanabilir seyir ve şerit merkezleme sistemi, S60 ve V60 Recharge Polestar Engineered modellerinde standarttır. Her iki model zarif ve kompakt olmakla beraber güç dağıtımı konusunda biraz yetersiz.

2021 Volvo XC60 Recharge

Hem SUV hem de hibrit. Daha ne olsun? Volvo’nun orta boy SUV’si küçük sedan modeliyle aynı aktif güvenlik özelliklerine sahip. Yani tüm modellerde ön ve arka acil frenleme, şeritte kalma yardımı, otomatik uzun farlar, kör nokta izleme gibi özelliklere sahip. XC60’ı keskin İskandinav tasarımı, dengeli kullanımı ve son derece konforlu koltuklara sahip yüksek kaliteli iç mekanı nedeniyle seviyoruz. Temel model özellikle etkileyici ancak opsiyonel Polestar Engineered modeli biraz zayıf. Yeterli güce rağmen, güç dağıtımı doğrusal olmaktan çok uzak…

2021 Volvo XC90 Recharge

Volvo’nun en büyük modeli, küçük kardeşleri kadar güvenli ve aynı T8 Recharge plug-in hibrit motorunu sunuyor. Diğer Volvo modellerindeki temel özellikler bu araçta da yer alıyor. Beş yıldızlı genel güvenlik derecesi ile de son derece güvenli. Dahası Volvo, iç tasarımı saran lüks ve kalite algısı konforu da beraberinde getiriyor. T8 güç aktarma organının sessiz elektrik motorlarını ve 28.96 kilometrelik elektrik menzilini de takdir ettiğimizi belirtmeliyiz.

2021 Audi E-Tron & E-Tron Sportback

İşte göz alıcı iki seçenek daha… Audi, E-Tron ve E-Tron Sportback’te standart olarak yaya algılamalı otomatik acil frenleme, kör nokta izleme ve arka çapraz trafik uyarısı sunmaktadır. Her iki SUV’un da Premium Plus veya Prestige kaplamalarını seçerek daha gelişmiş bir kullanıma sahip olabilirsiniz. Bu yükseltmeler kapsamında hız sabitleyici, şeritte kalma yardımı, trafik işareti tanıma gibi özellikler yer alır. Bu SUV’lar harika bir sürüş hissi sunuyor. Çift ​​motorlu elektrikli güç aktarma sistemi anında tepki veriyor ve gücü sorunsuz bir şekilde sağlıyor. Akünün ağırlığı sert sürüş kalitesine katkıda bulunsa da, her iki araba da güvenle yol alıyor.

Yeni modellerden çok ikinci el hibrit ve elektrikli modeller mi ilginizi çekiyor? Aradığınız modeli hemen bulmak için siz de Caretta Oto koleksiyonuna göz atın.