Ford Mustang Shelby 2021 Chevrolet Camaro 2021’e Karşı

Konu kıyas olduğunda acaba hangisi önde? Bu kez de Ford Mustang Shelby'i Chevrolet Camaro ile karşılaştırıyoruz...

Ford Mustang Shelby 2021 Chevrolet Camaro 2021’e Karşı

ABD’nin en büyük 11.şehri, Michigan eyaletinin kalbi olan Detroit, otomotiv sektörünün merkez üs olarak konumlandığı bir bölge… Hem Ford hem de Chevrolet, bu bölgeden çıkarak fenomen olmayı başarmış iki marka… Coğrafya ve klasik tarz ekseninde kader arkadaşlığı yapıyor olsalar da, bunların dışında kalan detaylarda birbirlerinden biraz farklılaşıyorlar. Bu haftaki yazımızda bu iki modeli kıyaslayıp hangisinin daha iyi olduğuna karar veriyoruz.

Performans ve Güç: Kazanan Berabere

Standart bir otomobil sürücüsü için iki model arasında performans bakımından bir kıyasta bulunmak kolay değil… Sonuçta her ikisi de Amerikalıların “muscle car” (kaslı araç) olarak tanımlandığı iki model; kaslı yapıları da beygir güçlerinden kaynaklanıyor. Bu durumda, ikisi de yüksek performanslı olunca en iyinin kim olduğuna karar vermek tam bir uzmanlık sorusu haline geliyor. Hem Mustang hem de Camaro, doğal emişli süper şarjlı V-8 motor seçeneğine sahip… Ford Mustang’in 760hp motor gücüne motorun en takviye alanı sayesinde 110hp daha ekleme yapılabiliyor. Evet, müthiş bir güçten bahsediyoruz. Chevrolet Camaro ise altı ileri manuel şanzıman, 650hp gücü, üç pedal ve manuel vites alternatifleriyle rakibinden pek de geride kalmıyor. Performans ve güç her iki markanın da iddialı olduğu bir kriter olduğundan, birini diğerinden daha iyi ilan etmek haksızlık olur.

Tasarım: Kazanan Ford Mustang Shelby 2021

Her iki otomobilin de kendini her koşulda belli etmekten keyif alan kullanıcılara yönelik olduğunu anlamamak imkansız… Çünkü bu tarzda araçlarla yola çıktığınızda diğer araç sürücülerinin meraklı bakışlarına mutlaka maruz kalırsınız. Yine de bir değerlendirme yapmamız gerekirse, Ford Mustang’in retro-modern çizgileri ile daha elegan bir dış görünüme sahip olduğunu belirtebiliriz. İç tasarıma baktığımızda Mustang’in kokpiti Camaro’ya oranla daha geniş ve kullanışlı… Camaro’nun 9.1 m³ iç alanına karşın, Mustang 13.5 m³ iç alan hacmine sahip. Sportif yapıda araçlar olmalarından dolayı asıl konforu ön koltuklara dağıtsalar da Mustang’in arka koltukları baş ve omuz mesafesinde daha fazla genişlik sunuyor.

Güvenlik: Kazanan Chevrolet Camaro 2021

Chevrolet Camaro’nun fenomenliğini köpürten en önemli unsurun güvenlik olduğunu söyleyebiliriz. Bir Camaro sahibiyseniz, fren sistemi, dönüş, yol tutuş ve virajdan çıkış gücü her zaman mükemmeldir ve asla bir sürprizle karşılaşmazsınız. Mustang ise yüksek hızlarda çok heyecan verici olsa da savrulmaya da çok yatkındır. Camaro’nun rakibinden yaklaşık olarak 45kg daha hafif olduğunu da düşünürsek benzer hızlarda olduklarında bile Camaro; performans ve sürüş zevki olarak da kazanan olmayı başarıyor.

Uzun Dönemli Kullanım Maliyeti: Kazanan Ford Mustang Shelby 2021

Performans araçları keyif ve eğlence temasına yönelik araçlardır. Diğer kategorideki araçlar gibi düzenli aralıklarla yükseltmek isteyeceğiniz modeller olmaktan çok, uzun süreli ilişkiler kurmak isteyeceğiniz karakterdedirler. Çünkü bu tarz araçları tanıdıkça ve uyum sağladıkça daha keyifli kullanırsınız. Bu kritere göre değerlendirdiğimizde Camaro’nun zaman içindeki bakım ve onarım masrafları Mustang’e oranla biraz daha fazla… Ancak çılgın ve umursamaz bir sürücüyseniz, hangi aracı kullanırsanız kullanın sizi aynı çılgınlıkta masraflar bekliyor demektir. Altınızdaki bir performans otomobili de olsa savruk ve dikkatsiz kullanmamanızda fayda var…

Bir tarafta güzeller güzeli Ford Mustang, diğer tarafta kaslı ve etkileyici Chevrolet Camaro… Bu iki Amerikalı arasında çok büyük farklar olmadığından dolayı yarışı berabere bitiriyoruz. Hangi modele sahip olursanız olun keyifli ve mutlu bir deneyimle karşılaşacağınıza eminiz.