Nissan Altima Nissan Maxima’ya Karşı

Bir tarafta Nissan Altima, bir tarafta Nissan Maxima... Yazımızda bu iki modeli sizler için detayları ile inceliyoruz.

Array

Bir tarafta Nissan Altima, bir tarafta da Nissan Maxima… Dışardan baktığımızda aynı gibi görünseler de kendi içlerinde farklılıkları olan arabalar. Her iki model de Honda ve Toyota gibi markalarla kıyasıya rekabet halindeler… Ama aynı zamanda kendi içlerinde de rekabet halindeler… İşte bu yazımızda Nissan Altima ile Nissan Maxima kardeşleri karşılaştırıyoruz.

Verimlilik ve Menzil: Hangi Nissan Daha İyi?

Nissan Altima dört silindirli ve kardeşi Maxima’ya göre daha hafif ve de daha verimli.. Altı silindirli 300 hp Maxima’yı, Altima (182-188 hp)  veya Altima 2.0 VC- Turbo (236-248 hp) ile karşılaştırabilirsiniz. Altima, temel motora sahip önden çekişli çeşitli modellerde 28/39 mpg yakıt tüketimi sunar. Daha güçlü bir seçenek olan VC-Turbo motoru tercih ederseniz 28/39 mpg sunar. Yani her halükarda Altima daha az yakıt yakar. Ayrıca Altima hemen her donanımda dört tekerlekten çekiş gücü de sunar.

Sürüş Deneyimi: Hangi Nissan Daha Keyifli?

Ne Altima ne de Maxima kendi segmentlerinde en sportif otomobiller değiller ancak Altima bu anlamda bir avantaja sahip. 2020 Maxima incelemesinde direksiyonun düşük hızlarda çok ağır olduğunu ve yüksek hızlarda biraz belirsiz hissettirdiğini söyleyebiliriz. Altima, Mazda 6 kadar sportif veya Honda Accord kadar sağlam olmasa da daha hafif direksiyonu günlük sürüşü kolaylaştırıyor. Sportif olduğunu iddia etmek biraz zor ama daha keyifli bir sürüş deneyimi sunduğu söylenebilir.

Nissan Altima’nın 8 inç dokunmatik ekranı gösterge panelinin hemen üzerinde… Bu, sürücüye modern bir araba sürme hissi veriyor. Konfor ve sürüş deneyimi bakımından Altima bizim favorimiz. Kimi otomobil uzmanları Maxima’nın Nissan’ın amiral sedanı olduğunu belirtir. Ancak Maxima’nın 2020 yılı satışlarına baktığımızda Altima’nın gerisinde kaldığını görüyoruz.

Lüks ve Eğlence: Hangi Nissan Daha Havalı?

Maxima’nın iç mekan tasarımı ve kaplamaları kardeşine göre daha lüks… Ancak aradaki fiyat farkını düşündüğümüzde bunu normal buluyoruz. Yeterince imkanınız varsa Maxima’yı elmas kapitone kumaş ile bile donatabilirsiniz. Ancak mevcut hali ile bile Maxima konforlu ve şık bir deneyime odaklanıyor.

Maxima’nın en üst modelinde çift panelli ve ay tavanlı bir araba bizi karşılıyor. Üstelik güneşliği de elektrikle çalışıyor. Isıtmalı arka dış koltuklar ve havalandırmalı ön koltuklar da çok havalı. Ayrıca Nissan Maxima küçük eşyaları saklayabileceğiniz gözler ve saklama alanı konusunda da çok verimli. Güvenlik ve sürücü yardımı gibi detaylarda da son derece akıllı. Otomatik acil frenleme, ileri çarpışma uyarısı, adaptif hız sabitleyici gibi güvenlik özellikleriyle dikkat çekiyor. 

Hangi Nissan Size Uygun?  

Bu sorunun yanıtı beklenti ve ihtiyaçlarınıza göre değişir. Standart modelde Altima’nın daha iyi bir seçim olduğunu düşünüyoruz. Daha ekonomik olmakla beraber yakıt verimliliği ve performans anlamında daha mantıklı bir seçim… Ama Maxima’nın yükseltilmiş SR veya Platinium modellerine baktığımızda karar vermek zorlaşıyor. Daha lüks detaylar arayanlar için Maxima çok cezbedici hale geliyor. Dolayısıyla temel model özellikleri yeterli ise Altima ile mutlu olabilirsiniz. Daha şık ve ekstra özellikler arıyorsanız yanıtımız Maxima olacaktır.

Eğer siz de ikinci el bir Nissan otomobil arıyorsanız, Caretta Oto’nun ilanlarına göz atabilirsiniz. Tüm otomobil seçeneklerimizi incelemek için ise Caretta Oto Showroom’unu ziyaret edebilirsiniz.