Orta Boy Sedan Arabalarda Büyük Rekabet

Orta boy sedan arabalarda rekabeti hangisi kazanıyor? Honda, Nissan ve Toyota marka sedan modellerini detaylı incelediğimiz yazımız yayında.

Array

Orta boy sedan dediğimizde geçmişte akıllara General Motors, Ford ve Chrysler gelirdi. Günümüzde ise bu segmenti temsil eden farklı markalara rastlıyoruz. Honda, Nissan, Toyota akla ilk gelen markalar oluyor. Bu üç marka arasındaki sıcak rekabeti incelemek için bu markaların popüler modellerini mercek altına alıyoruz. Honda Accord, Nissan Altima, Toyota Camry modellerinin en yeni versiyonlarını karşılaştırıyoruz. İyi olan kazansın.

Güç: Kazanan Nissan Altima  

Konu güç olduğunda bu üç model de birbirine oldukça benzer. Boyutları, dingil mesafe oranları da hemen hemen aynı. Tekerlek açıklık oranları biraz farklı. Nissan ve Toyota’nın her birinin tekerlekler arasındaki açıklık oranı 282.5cm iken, Honda’da ise 282.9. Öte yandan Honda ve Nissan sürekli değişken otomatik şanzıman kullanıyor. Toyota ise sekiz ileri otomatik şanzımana sahip.

Kıyasıya rekabet motorlarda da devam ediyor. Toyota 203hp ve 184lb-ft tork gücünde. Honda ise 192hp ve 192lb-ft tork gücüne sahip. Nissan ise canavar gibi motorla ikiliye meydan okuyor. 236hp ve 267lb-ft gücüyle etki altında bırakıyor. Öyle ki 100km/sa hıza ulaşması sadece 5.8 saniye sürüyor. Honda Accord 7.2, Toyota Camry ise 7.5 saniyeye ihtiyaç duyuyor.

Aileye Uygunluk: Kazanan Honda Accord

Aileye uygunluk sedan otomobiller için önemli bir kriterdir. Hem konforlu hem de sportif olan Honda Accord’u tek geçebiliriz. Yeni Accord’un iç mekanı çok geniş, arka koltuktaki yolcular için daha konforlu. Deri döşeme koltukları, geniş baş ve diz mesafeleri oldukça rahat. Konser salonundan ilham alınan kabin tasarımı da etkileyici.

Bir ikinci seçmemiz gerekirse oyumuz Toyota Camry’den yana. Honda kadar kalite hissiyatı sunmasa da rahat bir otomobil. Ancak ısınmayan koltuklar ve tek bölgeli klima kontrolü maalesef hayal kırıklığı…

Nissan Altima güçlü bir otomobil ama bir aile sedanı olarak konumlandıramayız. Gürültülü çalışıyor ve direksiyonu dengeli değil. Dahası süspansiyonu da çok sert. Kısacası, ailecek çıkacağınız yolcuklarınızda favoriniz olması çok zor görünüyor.

Orta Boy Sedan Tasarımı: Kazanan Honda Accord

Honda Accord, tasarım anlamında klasik çizgilere sahip. 2020 modelde gördüğümüz tasarım bu modelde de devam ediyor. Ön kısımda parlak siyah krom detaylar çok şık. 19 inç alaşım jantlar ve LED arka farlar da göz alıcı. Accord, iç tasarımda da geniş, ferah ve konforlu bir alan sunmaktadır.

Nissan Altima da konforu ve geniş koltuklarıyla dikkat çekiyor. Ancak kabin tasarımı biraz eski kalmış. Dış görünümünü de rakiplerine oranla daha az etkileyici bulduk.

Toyota Camry, diğer iki modele göre daha yeni bir görünüme sahip. Kaslı tamponlarını çok beğendik ve gösterge panelinin konumlanma şeklinin de epey çekici olduğunu söyleyebiliriz. Ancak tavanın aşırı alçak olması tüm puanlarımızı kırıyor. Çünkü tasarımın iyi olması kadar o tasarımın konfor sağlaması da önemli… Tavanın alçak olması sürücüde sıkışmışlık hissi yaratabilir.

Üç model arasında tasarım ve konfor arasındaki bağı en doğru kurabilen Honda Accord oluyor. Şık tasarımı, rahat ve geniş bir alan ile birleştiriyor ve kusursuz bir yolculuk deneyimi sunuyor.

Genel anlamda ise üç model oldukça benzer özelliklere sahip. Ancak Honda Accord, sahip olduğu tüm özellikleriyle ailelere daha çok hitap ediyor. Ve sedan otomobillerin daha çok ailelerin tercihi olduğunu düşünürsek, rekabetin galibi Honda Accord oluyor.

Siz de ikinci el sedan otomobil arayışında iseniz Caretta Oto’da size özel önerilerimiz var. Caretta Oto sertifikalı ve ekspertiz raporlu araçlarıyla ikinci el otomobillerin merkezi. Size özel satılık sedan modellerini inceleyebilir, daha fazlası için Caretta Oto Showroom’unu ziyaret edebilirsiniz.