Subaru Crosstek’inizi Nasıl Alırdınız?

Maceracı, özgür ve aykırı olmaktan keyif alanların tercihi Subaru Crosstek, en standart modelinde bile ayrıcalıklarını hissettiriyor.

Subaru Crosstek’inizi Nasıl Alırdınız?

Söz konusu Subaru Crosstek olduğunda karar vermek güç… Hele bir de Subaru Crosstek’in 2021 modellerinde yaptığı yenilik ve yükseltme seçeneklerine baktığımızda, temel paketle yetinmek çok zor görünüyor. Maceracı, özgür ve sıra dışı olmaktan keyif alanların tercihi olan bu aracı temel ve yükseltilmiş modelleriyle inceliyoruz.

Subaru Crosstek Base 2021

En temel modelinde bile Subaru Crosstek’in çok donanımlı bir araç olduğunu söyleyebiliriz. Benzer klasmandaki Honda HR-V, Nissan Rogue Sport ve Jeep Compass gibi araçların aksine, Crosstek, standart AWD (All Wheel Drive) teknolojisiyle sunuluyor. Subaru, güvenlik ve performansı birlikte sunan simetrik dört çeker teknolojisi AWD’yi 40 yılı aşkın bir süredir araçlarında kullandığı için artık bu teknolojide uzmanlaştığını söyleyebiliriz. AWD teknolojisi, simetrik dört çeker teknolojisi olarak da tanımlayabiliriz, motor gücünün dört tekerleğe de eşit olarak aktarıldığı bir aktarma sistemidir. Subaru araçlarında standart olarak bulunur.

Bu özelliğinin dışında Subaru Crosstek, 152 beygir  ve 145 lb-ft tork üreten, 2.0 litrelik düz dört silindirli bir motordan güç alıyor. CVT otomatik modelde kullanmayı tercih ettiğinizde, Subaru’nun otomatik acil frenleme ile ileri çarpışma uyarısı sunan, şeritte kalma yardımı ve uyarlanabilir hız sabitleyiciyi içeren “EyeSight” aktif güvenlik özellikleri paketine de sahip oluyorsunuz. Yolcukları eğlenceli hale dönüştürmek isteyenler içinse Apple CarPlay ve Android Auto akıllı telefon entegrasyonuna sahip bir multimedya sistemine yer verilmiş. 6,5 inçlik dokunmatik ekranlı Starlink bilgi ve eğlence sisteminin oldukça tatmin edici olduğunu belirtebiliriz. AWD teknolojisine göre üretilmiş ekonomik bir seçenek arıyorsanız Base model sizin için yeterli olabilir.

Subaru Crosstek Premium 2021

Biraz daha premium seçenek arayanların tercihi olacak Subaru Crosstek 2021 Premium, Base modelin üzerine eklenen ayrıcalıklarıyla dikkat çekici… Otomatik farlar, ısıtmalı ön koltuklar, deri kaplama direksiyon simidi, kumaş döşemeli koltuklar konforlu bir sürüş ve yolculuk deneyimi sunuyor. Döşemelerin yumuşak kumaş yapısı, ön koltuk USB bağlantı noktası, altı hoparlörden oluşan ses sistemi de son derece dikkat çekici…

Araç, yumuşak bir sürüş deneyimi sağlıyor. Ancak dokunmatik ekranı küçük, tek butonla çalıştırması özelliğini yetersiz, kilit açma sistemini eksik bulan kullanıcılara rastlamak mümkün… Fakat model yükseltme seçeneği ile bu eksiklikleri giderebilirsiniz.

Subaru Crosstek Sport 2021

Subaru, kullanıcılardan gelen olumsuz geri bildirimlerin ardından bu modelin transmisyon (itme kayışı) aksamında bir değişikliğe gitti. Yeni haliyle manevra ve çekiş kabiliyetinin daha iyi hale geldiğini söyleyebiliriz. Motor yapısında ise öncekilerden daha gelişmiş, 2.5lt, düz dörtlü bir motor yapısı ile karşılaşıyoruz. 182 beygir gücünde, 176 lb-ft tork üreten otomobil; sport modele yakışacak biçimde kanatlı vites geçişleri (paddle shifters) ve sekiz vitese de sahip… Hız ivmesi bakımından çeşitli testlerde Mazda CX-30 ile benzer sonuçları yakalasa da Kia Seltos’un turboşarjlı versiyonlarının gerisinde kaldığını belirtebiliriz. Yine de eski modelleriyle kıyaslandığında Mazda gibi bir markayı yakalamasının büyük bir gelişme olduğunu belirtelim.

Subaru Crosstek 2021 Sport, elbette ki sadece motor ve performansıyla dikkat çekmiyor. Koyu gri kaplamalı jantlar, benzersiz siyah spor ızgara, entegre dönüş sinyalleriyle güçlendirilmiş tunç dokulu yan aynalar, sportif çamurluk, StarTrex suni deri döşeme dikiş gibi ayrıcalıklı özellikleri de meraklısına hitap ediyor. Benzer modelleriyle kıyaslandığında biraz lükse kaçan yanları olsa da, aracı yatırım amaçlı olarak da değerlendirebilirsiniz.

Subaru Crosstrek Limited 2021

Bu model, sport modelin ardından 2.5lt motora sahip olan ikinci model… Subaru Crosstek Limited modelin bir alt modele oranla tasarımsal değişiklikleri olduğunu belirtelim. 8.0 inç dokunmatik ekran sistemi, elektrikli sürücü koltuğu, özel dikişli deri döşeme, gövde renginde yan ayna, LED sis ve döner farlar gibi detaylar aracı bir anda lüks bir modele çevirmeye yetmiş. Bu lükslüğün dozunu daha da arttırmak istiyorsanız Harman Kardon imzalı premium ses sistemi ve yerleşik navigasyon sistemini ekstradan talep edebilirsiniz.

Subaru Crosstek Hybrid 2021

İşte diğer modellere göre daha farklı bir Subaru! Subaru Crosstek Hybrid, 148 beygir gücünde, sabit mıknatıslı AC senkron elektrik motoruna sahip. Lityum iyon pil takımı, standart hibrit çalışma düzeyinde makul menzillerde giderken tamamen elektrikle çalıştığında 27 kilometre menzile ve 38.26 km/l-e tüketime ulaşıyor. Diğer hibrit modeller gibi çevre dostu bir araç olmasına rağmen tıpkı diğer hibrit modellerde görmeye alıştığımız alan sıkıntısına bu modelde de rastlıyoruz. Aracın bagaj alanına yerleşmiş pil takımı bagaj alanının ¼ oranında küçülmesine neden olmuş. Ancak çevreyi korumak adına göze alınabilecek bir fedakarlık…

Subaru Crosstek, her bütçeye ve zevke uygun modeller sunuyor. Hangi modelin daha iyi olduğuna karar vermek güç… Bu noktada yaşam tarzınıza ve kullanım alışkanlıklarınıza en uygun modeli tercih etmenizi önerebiliriz.