2021 BMW X3, 2021 Mercedes-Benz GLC’ye Karşı

Bir tarafta 2021 BMW X3, diğer tarafta 2021 Mercedes-Benz GLC... SUV kategorisinin iki büyüğünü detayları ile incelediğimiz yazımız yayında.

Array

Bir tarafta 2021 BMW X3, bir tarafta da 2021 Mercedes-Benz GLC… Bu ikisinin rekabeti otomobil dünyasının en tatlı rekabetlerinden biri olabilir. Konu lüks SUV modelleri olduğunda BMW ve Mercedes senelerdir amansız bir rekabet halinde… Performansları, tasarımları, fiyatları bakımından her iki marka hemen her modelde birbirlerine rakip oluyor. Dolayısıyla biz de bu klasiği bozmuyoruz, iki markanın crossover segmentindeki bu iki modelini karşılaştırıyoruz. Bakalım kazanan kim olacak?

Yakıt Ekonomisi: Kazanan 2021 BMW X3

Genel anlamda BMW X3 modelleri yakıt ekonomisi açısından Mercedes-Benz GLC modellerine göre daha avantajlı. BMW X3 şehir ve otoyol şartlarında 9.41/ 8.11 (L/100km) yakıt tüketimi yaparken, Mercedes-Benz ise 10.69/8.11 (L/100km) yakıt tüketimi sunuyor. Ek olarak BMW, plug-in paketi sayesinde Eco-Pro sürüş modunda yakıt tüketimini %25’e kadar azaltabiliyor. Ayrıca BMW, Eco-Pro modunda Rota Asistanı gibi akıllı işlevlerle yolculuk boyunca verimli bir sürüş desteği sağlıyor. BMW’nin sadece X3 için değil, tüm modellerinde bu sistemin mevcut olduğunu belirtmemizde fayda var.

Tasarım: Kazanan Mercedes-Benz GLC, BMW Sınıfta Kalıyor

Çoğu otomobil uzmanına göre Mercedes-Benz GLC rakibine oranla daha iyi görünüyor. Temiz ve uyumlu çizgileri zarif bir estetik anlayışı ile sunuyor. Göz alıcı LED farlar ve belirgin arka lambalar ilk bakışta dikkatleri çekiyor. Buna karşın BMW X3’ün tasarımı daha karmaşık ve göz yorucu… İç tasarımda öne çıkan yüksek kaliteli malzemeler, arabaya lüks ve elegan bir ruh kazandırmış.

Yol Tutuşu: Kazanan BMW X3

BMW X3’ün eğlenceli ve sağlam yol tutuşuna hayranız. Bu durumu sağlayan en önemli faktör ise direksiyon simididir. Bu arabada atak ve çevik bir direksiyon hakimiyeti ile karşılaşıyoruz. Ancak arabanın daha üst modellerinde direksiyon sistemi biraz daha keskinleşebiliyor ve sert bir sürüş deneyimi yaşatabiliyor. Yine de elinizi dolduracak büyüklükte bir direksiyon ve çeviklik arıyorsanız bu araç ideal olacaktır.

Bagaj Hacmi: Kazanan BMW X3, Kaybeden Mercedes-Benz

Geniş bir aileniz ya da donanımlı hobileriniz varsa BMW, Mercedes-Benz’e göre daha iyi bir alternatiftir. BMW, 40/20/20 oranında katlanabilen ikinci sırasının ardında 0.81m³ bir alan sunar. Koltukları katladığımızda 1.77m³ boş alan elde ederiz. Mercedes-Benz ise maksimum 1.59m³ geniş alan sunabiliyor. Ön sıra baş mesafesi, ikinci sıra ayak boşluğu gibi diğer boşluk alanlarında her iki araç birbirine yakın ölçülerdedir. Ancak bagaj hacimleri bakımından BMW X3 açık ara öndedir.

Hızlanma ve Durma: Kazanan Mercedes-Benz GLC

Mercedes Benz’in BMW’yi en çarpıcı düzeyde geride bıraktığı maddeye geldik. BMW X3 0’dan 100km/saat hıza sadece 4.8 saniyede ulaşıyor. Mercedes-Benz ise 3.2 saniye gibi bir süre ile rekoru elinde tutuyor. Yine aynı şekilde frene bastığımızda BMW X3 yaklaşık 37 metrelik duruş sergilerken, Mercedes-Benz ise 33.5 metrelik bir duruşla bizi etkiledi. Hızlanma, ivmelenme ve ani yavaşlama noktalarında Mercedes-Benz çok daha ilerde…

Özetlememiz gerekirse BMW X3 yakıt ekonomisi, kargo alanı gibi noktalarda önde… Mercedes-Benz ise hızlanma, tasarım ve ikonik ruh gibi noktalarda öne çıkıyor. Ancak bizce Mercedes-Benz GLC SUV hissiyatını daha fazla verirken gösterişi ile de öne çıkıyor. Daha fazla lüks sunuyor ve performansı ile de etki altında bırakıyor. Kargo kapasitesi ve yakıt ekonomisi rakibi kadar iyi değil. Ancak bir Mercedes-Benz her zaman bir Mercedes-Benz’dir ve mükemmeldir.