2021 Hyundai Elantra Limited: Vizyoner ve Yenilikçi

Hyundai Elantra Limited, göz alıcı bir sedan olarak aramıza dönüyor. Bu harika otomobile dair tüm detayları bu yazımızda inceliyoruz.

Array

Hyundai Elantra, itiraf etmek gerekirse, kendi segmentinin en havalı modeli değildir. Fakat bu yıl cazip ve makyajlı bir tasarımla karşımıza çıktı. Tasarım, sürüş ve performans bakımından beklentilerimizin çok üstünde bir kimlikle göz kırpıyor. Yenilikçi ve dinamik ruhlara hitap eden Hyundai Elantra Limited modelini tüm özellikleriyle inceliyoruz.

Sıra Dışı Tasarımla Göz Alıcı

Hyundai Elantra’nın bu yeni görünümünden etkilendiğimizi söyleyebiliriz. Parametrik elmas kesim detaylara sahip tasarımı ile kesinlikle çok etkileyici… Daha büyük, uzun ve her zamankinden daha alçak tasarım, sportif ve cesur görünüm yaratıyor. Ön kısımdaki yayın balığı modelli ızgara da dikkatleri üzerine topluyor.

Benzer etkiyi iç mekanda da görüyoruz. İç mekanda da devam eden keskin çizgiler, suni deri ile birleştirilmiştir ve kapı ile kol kısmına ait kaplamalar da deri olarak dizayn edilmiştir. A segmenti lüks sedan otomobillerde görmeye alıştığımız türde bir ön panelle karşılaşıyoruz. 10.3 inç’lik çift ekran, kabine elegan bir ambiyans kazandırmış. Bilgi-eğlence paneli modern olup güncelliğini korurken Apple CarPlay ve Android Auto bağlantıları da bulunmaktadır. Yeni dört kollu direksiyon simidi çok karizmatik görünmese de tutuş bakımından oldukça rahat. Öyle ki direksiyonu kolayca kontrol edebiliyoruz.

Hyundai Elantra, geniş arka koltuk ve bagaj alanı ile dikkat çekiyor. Ferah bir iç mekana sahip ve tavanın açık ya da kapalı olması ise ferahlık hissini etkilemiyor. Bu yeni modelde en sevdiğimiz ayrıntıyı belirtmeden geçmeyelim. Bardak tutucular… Yükseklik ayarlı bardak tutucular, çıkarılabilir alt kısımlarıyla Elantre Limited’te kahve keyfini arttırıyor.

Çevik ve Dengeli Performanslı Hyundai Elantra

Hyundai Elantra’nın yeni geliştirilen 3.nesil platformu yakıt verimliliğine sahip motorlarla çeviklik sağlıyor. 6 ileri manuel, CVT otomatik şanzıman seçeneklerine 147hp ve 132 lb-ft güç eşlik ediyor. Tam gaz hızlanmaya geçtiğinde de yumuşak şanzıman sayesinde sessizliğini koruyor.

Yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon sayesinde konforlu ve dengeli performans almak mümkün. Ayrıca Sport modda direksiyonu daha etkin kullanabilirsiniz. Ancak bunun dışında Sport modun çok bir faydası olduğunu düşünmüyoruz.

Yan aynalar üzerinde sinyal lambalar, elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar, tek dokunuşlu elektrik camlar dikkat çekici. Ayrıca, hız sabitleyici cruise control ve dur kalk özellikli akıllı hız sabitleyici özellikleri performansa katkıda bulunan diğer detaylar…

Güvenlik ve Teknolojide Öncü

Hyundai, Elantra Limited’i bir dizi yüksek teknoloji ile donattı. Ön çarpışma engelleme asistanı, akıllı hız sabitleme kontrolü, sürücü dikkat uyarısı, şerit takip asistanı öne çıkıyor. Ek olarak anahtarsız giriş ve uzaktan çalıştırma da bonus özellikler. Ancak bu kadar özelliğe rağmen park sensörü gibi son derece önemli bazı özelliklerden de yoksun.

8 inç dokunmatik ekranlı bilgi- eğlence sistemi son derece yeterli. 4 adet hoparlör, Bose premium ses sistemi, ambiyans aydınlatma da dikkat çeken diğer detaylar.

Tüm özelliklerine bakıp Hyundai Elantra Limited’in rüyalarımızın otomobili olduğunu iddia edemeyiz. Ancak kompakt sedan sınıfına göre zengin ve iyi tasarlanmış bir paketle karşımızda yer almaktadır. Duruşu oldukça karizmatik, içinde de rahat hissettiriyor. Ve tipik bir sedan tutkunuysanız Hyundai Elantra’yı hayatınıza almaktan keyif alacaksınız.

Siz de kendinize ikinci el Hyundai otomobil arıyorsanız, Caretta Oto’nun uzmanlığından faydalanın. Caretta Oto, ekspertiz ve sertifikalı ikinci el araçların vazgeçilmez adresidir. Size en uygun Hyundai marka ve model arabaları hemen inceleyebilir, daha fazlası için showroom’umuzu ziyaret edebilirsiniz.