İkinci El Araç Sigortası Hakkında Her Şey

İkinci el araba sahiplerini ilgilendiren, ikinci el araç sigortası yaptırmaya dair bilgiler sunan ileri okuma notları.

Array

İkinci el oto alımlarında, ikinci el araç sigortası yaptırmak istediğimizde, kafa karışıklığına neden olan seçimlerle karşılaşabiliriz. Bu yazımızda ikinci el araç sigortaları hakkında ileri okuma notları ile karşınızdayız.
Elbette pek çoğumuzun hayallerini yepyeni, sıfır model araçlar süsler. Ancak sıfır model araçlar için tanımlanan vergi oranları bu arabaların fiyatlarını da yükseltir ve alım gücünü sınırlar. Bu noktada ikinci el arabalar rağbet görmeye başlar. Bütçemize, yaşam tarzımıza ve ihtiyaçlarımıza uygun ikinci el bir araç sahibi olduğumuzda şu sorumluluklar da beraberinde gelir: İç ve dış bakımlarını ihmal etmemek, mevsimsel koşullara hazırlamak ve araç sigortası yaptırmak gibi.

Zorunlu Trafik Sigortası Nedir?

Zorunlu trafik sigortası, bir araç el değiştirdikten sonra yenilenmesi gereken yasal bir belgedir. Aracın yeni sahibi aracı üzerine kaydettiği andan itibaren yasal olarak o araçtan sorumlu olduğundan dolayı eski trafik sigortası ile devam edilemez. Noter devir teslim işlemlerinden sonra yeni araç sahibine kendi adına sigorta yaptırabilmesi için 15 gün süre verilir. 15 gün içerisinde yeni araç sahibi kendi adına yeni sigortasını yaptırmak zorundadır. 15 gün içerisinde araç sahibi kendi adına sigorta yaptırmazsa çeşitli hukuki yaptırımlar gündeme gelir.

İkici El Araç Sigortası Görseli

Kasko Sigortası Nedir?

Kasko sigortası, trafikte hareket halinde olan tüm araç sahipleri tarafından yaptırılabilecek bir sigorta türüdür. Kasko sigortası ise zorunlu trafik sigortası gibi yaptırılması zorunlu olan bir sigorta türü değildir. Maddi ve manevi çıkarlarınızı korumak adına kasko sigortası yaptırmanız tavsiye edilir. Kasko sigortası; trafik kazaları yanı sıra, aracın yanması, çalınması gibi riskleri de kapsamaktadır. Çeşitli risklerden daha kapsamlı korunmak adına aracınıza kasko sigortası yaptırmanız önem taşımaktadır.  

İkinci El Garanti Sigortası Nedir?

İkinci el garanti sigortası, 160.000 kilometreyi geçmemiş ve 8 yaşını doldurmamış otomobiller, hafif ticari arabalar, motosikletler için geçerlidir. Bu sigorta ile araçların mekanik ve elektrik sistemi gibi bileşenleri çeşitli risklere karşı korumaya alınır. Bu sigortayı yaptırabilmek için sigorta firmalarının anlaşmalı olduğu ekspertizlerde aracın gerekli kontrollerinin yaptırılması gerekir. Gerekli kontrollerin ardından sigorta süreci tamamlanır.

İkinci El Araç Sigorta Yaptırırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Yukarda belirtmiş olduğumuz sigorta türlerini yaptırırken ihtiyaçlarınıza yönelik kapsamlı poliçe paketlerini değerlendirmenizi öneririz. Sigorta şirketlerinin tekliflerini değerlendirirken sigortalara dair genel ve özel şartları detaylı olarak incelenmelidir. Nihayetinde en uygun bulduğunuz tekliflerle ilerlemelisiniz. İsteğe bağlı olarak mini onarım, asistans hizmetleri, hukuksal koruma gibi ek teminat ve hizmetlerle poliçenizi genişletebilirsiniz.

2. el oto satın alırken, hayallerinizdeki aracı en iyi fiyatlarla sunan Caretta Oto farkını hissedersiniz. Tüm araçlarımız özel sertifika ve ekspertiz raporlarıyla sunulur. Caretta Oto, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Yönetmelik yükümlülüklerine göre satış yapmaktadır. Koleksiyonumuzdaki araçlarla tanışmak ve yepyeni bir otomobile kavuşmak istiyorsanız sizi de Caretta Oto Showroom’una bekliyoruz.