Kia K5 2021: Yeni ve Rekabetçi

İddiası ve tarzıyla popüler bir sedan olma yolunda ilerleyen Kia K5, 2021 model özellikleri ile bu blog yazımızda yer alıyor.

Array

Kia K5 2021 modeli ile rekabetçi segmentte öne çıkıyor. Önceki nesillerinde Kia Optima olarak bilinen yeni Kia K5, artıları ve eksileri ile bu blog yazımızda yer alıyor.

İddiası Çok Belli

Bu Kia başka bir Kia demek, bu araba için çok iddialı bir söylem… Ancak Kia K5 2021 modeli ile bizi etkilemek için etkili pazarlama faaliyetlerini sürdürüyor. Bu orta boy sedan Kia Optima’ya oranla daha sportif bir tarz sunuyor. Ancak Optima’nın da her bölgede pazara sunulmadığı ve bilinirlik oranının düşük olduğu bir gerçek… Kia bilinirlik konusunu önemsediği için bu modelde daha iddialı bir tasarım sunuyor. Turbo güç aktarma sistemi, dört tekerlekten çekiş, geniş iç hacmi ile bu iddialı tasarımı destekliyor.

Kia K5 her sürücünün tarzı olmasa da kesinlikle dikkat çekici… Kia’ya özel kaplan burnu ön ızgara ve arka lambaları modele fark katıyor. Sıra dışı çizgilerden hoşlanıyorsanız ince bir LED şeritle bağlanan çift egzoz uçları sizi oldukça etkileyecektir. Geleneksel tasarımları sevenler aracın tasarımını biraz tuhaf bulabilir.

Birinci Sınıf Dokunuşlar

Kia K5, Hyundai Sonata ile benzer güç aktarma organlarını kullanıyor. 180hp ve 195 lb-ft torka sahip turbo şarjlı 1.6 litrelik dört silindirli bir motora sahip. GT modeli için opsiyonel turbo 2,5 litre seçeneği de sunuluyor. GT modelinde elde edeceğiniz güç ise 290hp ve 311 lb-ft  tork. Kia K5 GT, Honda Accord 2.0T’den daha çok güç ve Toyota Camry V-6’dan daha fazla tork sağlıyor. Doğal olarak 2,5 litre seçenekli model daha fazla sürüş keyfi yaratıyor.

K5, tıpkı Sonata gibi tüm ruhu ile sedan bir otomobil olsa da, iç tasarımda Sonata’dan farklılaşıyor. Birinci sınıf EX ısıtmalı ve havalandırmalı ön koltuklar, ısıtmalı direksiyon simidi ile konforlu bir sürüş vaad ediyor. Apple CarPlay ve Android Auto uyumlu 10,3 inç dokunmatik ekranı, panoramik açılır tavanı ile de çok iddialı… K5 modelinde Sonata SEL Plus’da olduğu gibi akıllı telefonu otomobil anahtarı olarak kullanmak gibi bir özelliğe sahip değil. Ancak sahip olduğu diğer ayrıcalıklar sayesinde bu eksikliği dert etmiyorsunuz.

Tüm özellikleriyle değerlendirildiğinde Kia K5’in göz alıcı bir orta boy sedan olduğunu belirtebiliriz. Ancak sedan modellere özel bir ilginiz varsa, K5’in özellikleri sizin için yeterli gelmeyebilir. Zira K5, yeni çıkan modellerin çoğunda zaten var olan birçok özelliğe sahip. Otomatik acil fren, şerit takip sistemi, sürücü uyarma teknolojisi gibi teknolojilere de ev sahipliği yapıyor. Yine de iddialı, gösterişli ve genç ruhlu modellerden hoşlanan otomobil tutkunlarını memnun edeceği kesin… Başarısını ise zaman gösterecek…