Aracımı Satmak İstiyorum! Arabam Ne Kadar Eder?

Aracımı satmak istiyorum! Arabamı değerinde satmak istiyorum diyenlere! Hızlı ve güvenilir oto satmanın püf noktaları ve ileri okuma notları.

Array

Aracımı satmak istiyorum diye başlayan araştırmalarınızda çok fazla detay ile karşılaştığınızı tahmin ediyoruz. Hızlı, kolay, güvenilir ve değerinde bir satış için aracınız ile ilgili bilgilere hakim olmanız önemlidir. Bu yazımızda sizler için araç satım sürecinde bilmeniz gereken tüm detayları inceliyoruz.

Aracınızın Değerini Belirleyen Faktörler

Öncelikle arabanızın satış değerini belirleyen faktörlere ait detayları bilmeniz gerekir. Peki arabanızın değerini belirleyen faktörler nelerdir? Aşağıda birkaç ana madde altında toparlıyoruz:

  • Marka
  • Model
  • Hasar durumu
  • Km bilgisi
  • Model yılı
  • Vites tipi
  • Donanım
  • Motor hacmi

Acil Aracımı Satmak İstiyorum Diyenler için İpuçları

Aracınızın bakımlarının yapılmış olması işinizi kolaylaştıracaktır. Ancak periyodik bakımlarının yapılmış olması artık beklenen bir durumdur. Bakımlı görünmesi için lastiklerinizin yeni olması, aracınızda çiziklerin olmaması gibi detaylar da önemlidir. Bunun yanı sıra arabanızı oto kuaförde temizlettirmek, kıymetini ortaya çıkaracaktır. Ayrıca otomobilinizin vergilerinin, trafik cezalarının veya var ise kredisinin ödenmiş olması da mühimdir. Çünkü araç satım esnasında noterde karşınıza çıkacak konulardan biri, otomobile ait herhangi bir borç görünüp görünmediği olacaktır. Satışa engel olacak diğer bir konu ise araca ait bilgilerin alıcıdan saklanmasıdır. Prensipte anlaşmış olduğunuz alıcı ile tüm bilgileri doğru olarak paylaşmanız gerekir. İkinci el bir araca sahip ve aracınızın hasar durumunu bilmiyor olabilirsiniz. Bu durumda mutlaka hasar durum sorgulaması yapmalısınız ve alıcı ile bu bilgileri paylaşmalısınız. Acil satmak istiyorum ve önceden ne yapmış olmalıyım ki süreç daha da kısalsın dediğinizi duyar gibiyiz. Cevap, ekspertiz yaptırmış olmanız olacaktır. Alıcılar, ekspertiz yapan firmaya ulaşarak rapor numaranız ile doğruluğunu kolaylıkla teyit edebilmektedirler.

Arabamı Hızlı, Güvenilir ve Değerinde Nasıl Satabilirim?

Otomobil piyasasına hakim olmayabilir ya da acil ihtiyaç dolayısı ile dikkatiniz dağılmış olabilir. Ayrıca piyasada, acil ve daha uygun fiyata aracını satanları bekleyen birtakım riskler de söz konusu olmaktadır. Araç alım satım yaparak kar elde etmeye çalışanlar için büyük fırsatlar bu süreçlerde çıkmaktadır. Dolayısı ile bu aşamada aracınızı değerinden daha düşük fiyata satmaya ikna etmek isteyenler karşınıza çıkacaktır. Yahut günümüzde sıkça rastlanan dolandırıcılık durumları ile de karşı karşıya kalmanız mümkündür.

Arabanızı değerinde, güvenli ve hızlı bir şekilde satmak için öncelikle bu riskleri almayacağınız bir yol seçmelisiniz. Oto alım satımı yapan profesyonel ve güvenilir firmalar ile çalışmanız doğru tercih olacaktır.

Neden Caretta Oto’yu Tercih Etmeliyim?

Caretta Oto sertifikalı ve ekspertiz raporlu araçlarıyla ikinci el otomobillerin merkezidir. Caretta Oto’ya başvurduğunuzda online olarak hızlıca aracınıza ön teklif alır, ardından ekspertiz için yönlendirilirsiniz. Ekspertiz sonrası ise aracınızın nihai fiyatı belirlenecektir. Caretta, noter işlemlerini bizzat yürütür ve satışı takiben ödemenizi güvenli ve hızlı bir şekilde hemen gerçekleştirir.

Ödeme kime ve ne zaman yapılır soruları ile de sıklıkla karşılaşmaktayız. Ödemeler, noter satışının ardından 30 dakika içerisinde yapılmaktadır. Ve yine ödeme sadece yasal araç sahibinin hesabına yapılabilmektedir.

Zamandan ve masraflardan tasarruf edeceğinizi de unutmamalısınız. Aracınızın değerlendirme sürecini online olarak kolayca başlatabilmektesiniz. Ekspertiz için herhangi bir ücret ödemiyor olmanız da büyük bir avantajdır. Ayrıca ön değerleme veya nihai fiyat için düşünmek isteyeceğinizi tahmin ediyoruz. Bu yüzden 3 iş günü süremiz söz konusudur.

Araç değerleme sistemimizde, nakit ödeme dışında seçebileceğiniz yöntemler de mevcuttur. Takas ve konsinye olmak üzere 2 farklı teklifimizi de görüntüleyebilirsiniz.

Alım satım sırasında sizleri riskten korurken, rekabetçi piyasanın koşulları ile nihai fiyatı belirliyoruz. Aracımı satmak istiyorum talebinizi tek seferlik düşünmüyoruz. Tekrarlanabileceğini de ön görerek özellikle müşteri memnuniyetini korumayı hedefliyoruz.

Aracınızı Satmanıza Engel Olacak Hususlar Nelerdir?

Aracınız değerlendirilmeye alınırken birçok detaya bakılmaktadır. Öyle ki bazı detaylar, aracınızın firmamız aracılığı ile satılmasına engel teşkil eder niteliktedir. Göz atacak olursak:

  • 2010 model ve daha yaşlı
  • Airbag veya emniyet kemeri işlemli, ağır hasar kayıtlı, sel su hasarlı, şasi işlemli
  • Çalıntı kayıtlı
  • Tavanı boyanmış / değiştirilmiş
  • Modifiye araçlar
  • Orijinalliği bozulmuş araçlar
  • Taksi veya ticari kullanım geçmişi
  • Tescil tarihi 30 günden az
  • Muayene geçerlilik süresi 30 günden az
  • Fabrika üretim dışı LPG’li
  • Bayi çıkışlı olmayan
  • Motoru değiştirilen araçlar

Aracımı satmak istiyorum ancak bunu güvenli ve hızlı bir şekilde yapmak benim için önemlidir dediğinizi duyar gibiyiz. Riskleri ortadan kaldıran ve tecrübeli bir oto firması ile çalışmanın konforunu deneyimlemek için fazla düşünmemelisiniz. İçiniz rahat olsun, Caretta Oto sizin için var. Sizleri web sitemize veya showroomumuza bekliyoruz.