2021 Model En Güvenli Otomobiller

2021 model en güvenli otomobiller hangisi? Bu sorularımıza ışık tutan bilgiler ve görselleri içeren ileri okuma notları, Caretta Oto Blog'da.

2021 Model En Güvenli Otomobiller

Güvenlik Onlardan Sorulur

Konumuz 2021 yılında üretilen en güvenli otomobiller. Yeni bir otomobil satın alırken konfor ve performans aradığımız kriterlerin başında gelse de güvenlik, bu iki kriterden çok daha önemlidir. Günümüzün araçları güvenlik önlemleri bakımından kusursuza yakın oldukları için yeni bir araba satın alırken güvenliğine dair kaygılarımız da olmuyor. Ancak bazı otomobil markalarının güvenliğe daha fazla odaklandıkları da bir gerçek… Bu yazımızda önemli güvenlik otoriteleri olarak kabul edilen NHTSA ( National Highway Traffic Safety Administration) ve IIHS (Insurance Institute For Highway Safety) gibi kurumlardan beş yıldızlı güvenlik puanları almış araçları inceleyerek onları ayrıcalıklı kılan güvenlik donanımlarına odaklanacağız.

2021 Mazda 3 Sedan

2021 Mazda 3 Sedan, bu listemize girmeyi başaran ve non-hybrid ( hibrit olmayan) araçlar arasında yer alıyor. Doğrusu, Mazda’nın olmadığı bir güvenlik araç listesi düşünemezdik. Zira tüm Mazda 3 modelleri, en standart modellerinde bile, otomatik acil ön frenleme, adaptif hız sabitleyici, uzun far asistanı, şeritte kalma asistanı gibi işlevsel güvenlik donanımları sunuyor. Üst modellere geçtikçe bu özellikler çeşitleniyor, örneğin kör nokta izleme ve gösterme özelliği gibi farklı özelliklerle de karşılaşabiliyoruz.

Ancak Mazda’nın bu üstün güvenlik önlemlerini bir tarafa bıraktığımızda, motor performansı açısından beklentilerimizi karşıladığını söyleyemeyiz. Turboşarjlı motoru dikkat çekici olsa da, sportif ve güvenli olduğu kadar performansı ile de tam not alan farklı araçlar var. Ek olarak, aracın şık iç tasarımı ve sessiz sürüş deneyiminin memnuniyet verici olduğunu notlarımıza ekleyelim.

2021 Subaru Legacy

Subaru Legacy, pek çok farklı otoritenin takdirini kazanmış durumda ve günümüzün en güvenli otomobillerinden biri olarak kabul ediliyor. Otomatik acil frenleme, şeritten ayrılma ve sallanma uyarısı, şeritte kalma yardımı, uyarlanabilir hız sabitleyici gibi özellikler en standart pakette bile karşımıza çıkıyor. Son modelin en büyük yeniliği olan adaptif LED farlar yine tüm modellerde standart olarak sunuluyor.

Otomobil seçim kriteri olarak abartılı bir görünümden değil de yalınlıktan yanaysanız Subaru Legacy, sakin sürüş deneyimi ve sade çizgileri ile aradığınız seçenek olabilir. Sakin bir sürüş deneyimi derken tam anlamıyla sakin demek istiyoruz zira 2.5lt temel motoru ve isteğe bağlı eklenen turboşarjlı motoru bile aracın atak ve hızlı olmasına yeterli olmuyor. Ancak engebeli ortamlarda ve arazi koşullarında kullanabileceğiniz bir otomobil arıyorsanız bu araç ile savrulmadan, sakin bir sürüş deneyimi yaşayabilirsiniz.

2021 Honda Insight

Görünüm olarak Honda’nın Civic modellerine benzeyen Honda Insight, kompakt bir hibrit sedan olarak çok başarılı… Honda modellerine özgü otonom sürüş opsiyonu olan Honda Sensing özelliğine bu araçta da rastlıyoruz. Bu özellik sayesinde gaza ya da direksiyona dokunmadan önünüzdeki araç ile takip mesafeniz otonom biçimde ayarlanır. Takip mesafenizi öncesinde belirli değer aralıklarında ayarlayarak öndeki araç hızlandığında hızlanır, yavaşladığında da yavaşlarsınız. Yine Honda Sensing kapsamında otomatik acil frenleme, şeritten ayrılma uyarısı gibi uyarı sistemlerine de rastlamak mümkündür. Harika değil mi?

2020 Honda Insight

Honda Insight, sunduğu güvenlik önlemlerinin yanı sıra yumuşak bir sürüş ve dengeli direksiyon hakimiyeti de vaat ediyor. Biraz gürültülü çalışan bir güç aktarma organına sahip olsa da geniş depolama alanlarına yer veren kullanışlı iç tasarımıyla da kalbimizi kazanıyor.

2021 KIA K5

İşte çok yıldızlı bir model! KIA K5, NHTSA ( National Highway Traffic Safety Administration) kurumunun önden çarpışma testlerinde dört, yandan çarpışma testlerinde ise beş yıldız aldı. 2021 KIA K5’in standart paketinde şeritte kalma asistanı, şerit takip asistanı, uzun far asistanı, çarpışmadan kaçınma asistanı, sürücü dikkat uyarısı gibi önlemler bulunuyor.

Bu aracı KIA Optima ile karşılaştırma hatasına düşmeyin. Çünkü KIA K5’in çok daha etkileyici bir model olduğuna inanıyoruz. Farlara kadar uzayan ön ızgara, arka bagaj kapağı boyunca uzanan LED şeritli stop lambaları araca dinamik ve sportif bir özellik kazandırmış. Bu haliyle şehir içi kullanıma uygun olduğu kadar, uzun şehirler arası yolculukların da vazgeçilmezi olmaya aday…

2021 Nissan Altima

Güvenliğine hayran kaldığımız bir model daha… 2021 Nissan Altima, NHTSA ( National Highway Traffic Safety Administration) testlerinden genel olarak beş yıldız kazandı. Standart paketinde otomatik acil ön frenleme, şeritten ayrılma uyarısı bulunurken daha üst modellerinde arka çapraz trafik uyarısı, kör nokta izleme sistemi, arka otomatik acil frenleme gibi özellikler de bulunur. SL ve Platinium modellerinde ise adaptif cruise kontrol, şerit merkezleme gibi üst düzey seçeneklere de rastlıyoruz.

Aracın yakıt ekonomisi sağlaması ve AWD ( All Wheel Drive) yani dört tekerlekten çekiş fonksiyonlarına sahip olması hoşumuza gitse de sınıfının en iyisi olmadığını belirtmemiz gerek. Direksiyon hakimiyeti noktasında daha derli toplu bir deneyim yaratmasını da beklerdik. Ancak yine de güvenle tercih edebileceğiniz bir modeldir.

2021 Toyota Camry

Köşeli hatlarıyla olduğu kadar güvenliğe verdiği önemle de takdir toplayan 2021 Toyota Camry, NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) çarpışma testlerinden tam puanları almayı başardı. Aracın standart güvenlik özellikleri arasında; yaya algılamalı çarpışma öncesi sistemi, direksiyon destekli şeritten ayrılma uyarısı, otomatik uzun farlar, uyarlanabilir hız sabitleyici ve şerit izleme yardımı gibi özellikler bulunuyor.

Otomobil uzmanları aracın çoğu noktada Honda Accord’a kıyasla daha geride kaldığını düşünse de, yakıt ekonomisi sağlayan, hibrit formda, orta boy bir sedan arayanlar için ideal bir seçenek olduğunu belirtelim.

2021 Tesla Model 3

Lüks ve güvenliğin kesişimi! Tesla Model 3 öyle bir araç ki, tasarımsal detaylarıyla olduğu kadar güvenliğe verdiği önemle de takdiri hak ediyor. Tesla araçlarına özel yarı otonom oto pilot sisteminin yanı sıra, kör nokta izleme, arka çapraz trafik uyarısı, şeritte kalma yardımı, ön ve arka otomatik acil frenleme gibi güvenlik donanımlarıyla da beş yıldızlı!

İtiraf etmek gerekirse, standart bir elektrikli otomobilin 2021 Tesla Model 3 ile rekabet etmesi zor…Sahip olduğu teknolojik donanımlarıyla da uzay çağından fırlamış gibi duran Tesla Model 3’de tüm sistem dijital bir bulut yapısı üzerinden yönetildiği için sürücüye sadece konforun tadını çıkarmak kalıyor. Bu otomobile baktığımızda geleceğin popüler otomobil prototipini gördüğümüzü söylesek yanlış olmaz.