2021 Toyota RAV4 Hibrit 2021 Mazda CX-5’e Karşı

Bir tarafta Toyota RAV4, bir tarafta Mazda CX-5... Kompakt SUV dünyasının en önemli oyuncuları tüm özellikleriyle bu yazımızda karşınızda...

Array

Kompakt SUV dendiğinde akla ilk gelen iki otomobil Toyota RAV4 ve Mazda CX-5… Neredeyse 1990’lı yılların başından bu yana hayatımızda olan Toyota RAV4 Hibrit, ilk kez 2012’de pazara sunulan Mazda CX-5’in karşısında güçlü bir rakip olarak duruşunu belli ediyor. Bu iki dişli rakip arasında acaba kazanan kim olacak?

Yakıt Verimliliği: Kazanan Toyota RAV4 Hibrit

Her iki otomobil de standart paketinde 2,5 litrelik, turbo olmayan dört silindirli motora sahip… Ancak Toyota, şanzımanındaki iki ek vites sayesinde yakıtı daha ekonomik kullanıyor. RAV4, en temel modelinde 8.2/6.72 L/100 km yakıt tüketimi sağlarken; CX-5, 9.41/7.59 L/100 km yakıt tüketiyor. Genel anlamda değerlendirirsek, Toyota’nın daha az yakıt harcadığını belirtebiliriz.

Güç ve Performans: Kazanan Mazda CX-5

RAV4, 8.0 saniyede 100 km/sa hıza ulaşırken Mazda CX-5 6.5 saniyede bu hıza ulaşabiliyor. Yine RAV4 tek bir motor seçeneği sunarken CX-5 üst model seçeneklerinde ezici bir motor üstünlüğü sunuyor. 250 hp ve 320 lb-ft tork geliştiren 2.5 litrelik turboşarjlı dört silindir motor seçenekler arasında yer alıyor.

Hibrit Farkı: Kazanan Toyota RAV4 Hibrit

Hibrit özelliklere sahip bir SUV arayanlar için Toyota RAV4 Hibrit iyi bir alternatif olabilir. RAV4 Hibrit 5.74/6.19 L/100km (şehir/otoyolda EPA) yakıt tüketimine sahipken, Toyota yükseltilmiş modelinde elektrik gücüyle çalışan plug-in hibrit özellikleri sunuyor. Ancak bu artının bile hibrit model tutkunları için yeterli olacağına inanmak güç…

Arazide Hakimiyet: Kazanan Toyota RAV4 Hibrit

Söz konusu bir SUV olduğunda arazi performansı elbette önemli olacaktır. Ek olarak Toyota’nın arazi koşullarına uygun otomobiller konusunda artık uzman olduğunu da eklemeliyiz. RAV4’de de bu ustalığı görebiliyoruz. Ralli otomobillerinden ilham alan süspansiyon donanımı, özel arazi lastikleri ve standart AWD( All Wheel Drive) yani dört çeker özelliği ile de tatmin edici… Ayrıca RAV4, CX-5’e oranla 2,5cm daha yüksektir.

Sürüş Keyfi: Kazanan Mazda CX-5

Mazda CX-5, oldukça sportif bir model… Dört silindirli motoru ve altı vitesli otomatik şanzıman keyifli bir yol tutuşu sağlıyor. Rahat gövde kontrolü ve direksiyonu ile üstün bir performans sağlarken, yolculukları daha konforlu bir hale getiriyor.

RAV4’ün, Toyota’nın şimdiye dek ürettiği en iyi SUV olduğunu belirtebiliriz. Ancak Mazda CX-5’in yeni nesil yapısı ve birinci sınıf tasarımı onu ön plana çıkarıyor. Dahası, güvenlik, koltuk genişliği gibi faktörlerde de rakibinden biraz daha üstün… Bu noktada biraz daha geleneksellik arayışında olanlar RAV4’e yönelirken, modernliği tercih edenler CX-5’i tercih edebilir.