2022 Honda Civic Sedan: Üst Düzey Bir Sürüş Keyfi

Sedan otomobil pazarına farklı heyecan getirmeye hazırlanan 2022 Honda Civic Sedan'ın özellikleri ve performansına dair blog yazısı.

Array

2022 Honda Civic Sedan, sedan otomobillerin cazibesini yitirdiği bir pazara doğuyor. SUV modellerinin son dönemlerde daha da ilgi çekmesi klasik sedan modelleri tahtından ederken farklı modellere de pek şans tanımıyor. 2022 Honda Sedan’ın bu koşullarda kompakt bir tasarım ile sevenlerini memnun etmesi büyük başarı. Peki hangi özelliklerle?

Bu Civic, Başka Civic…

Honda’nın uzun yıllardır değişmeyen bir stratejisi var. Honda önce prototip otomobil üretir, onu pazarla buluşturur, geri bildirimleri toplar ve seri üretime geçer. Seri üretimden çıkan kullanıma hazır araçlar ile prototip otomobiller arasında çok fark olmaz. Çünkü marka, prototip otomobilden heyecanlanan kitlenin şevkini ve heyecanını öldürmek istemez.

Protitipi ile bile sevilen bu arabanın geçmiş nesillerdeki Civic modellerine göre daha olgun olduğunu söyleyebiliriz. Daha yumuşak, zarif ve çok daha taze bir görünüm sunuyor. Trafik sıkışıklığı asistanı, adaptif hız sabitleme, şerit takip asistanı gibi güvenlik sistemi özellikleri dikkat çekiyor. Yine standart özellikler arasında Android Auto ve Apple Car Play desteğine sahip 7 inç multimedya sistemi, LED farlar, 16 inç jantlar göze çarpıyor. Önden baktığımızda kaputun biraz alçakta kaldığını fark ediyoruz. Üzerine bir de iki parçalı ızgara ve ön LED farlar eklendiğinde görünüm oldukça keskinleşiyor.

Güvenliğe Tam Not

Honda’nın güvenlik paketi Honda SENSING’ın olduğu yerde güvenliğin de beş yıldızlı olduğunu söylemek şart. Honda SENSING’ın araca eklediği özellikler saymakla bitmez. Çarpışma azaltıcı fren sistemi sayesinde araç otomatik olarak frenleme yapar, olası bir çarpışmanın etkisi minimuma iner. Uyarlanabilir hız kontrolü özelliği ile trafikte önünüzdeki araca göre yavaşlayıp hızlanabilir. Şeritte kalma yardımcısı sayesinde sinyal vermeden şeritten ayrılmaya çalışmanız durumunda da sürücüyü uyarır.  

2022 Honda Civic Sedan Performansıyla da Etkileyici

2022 Honda Civic, Civic LX ve Spor modellerinde 158hp gücünde 187 tork üreten 2 litrelik bir motorla geliyor. Sonuç olarak, turbo ve egzoz valfleri yenilendiği için motor çok daha güçlü. Civic EX ve Touring modellerinde ise 180hp gücünde 240 tork üreten 1.5 litrelik turbo beslemeli 4 silindirli motorlarla karşılaşıyoruz. VTEC olarak adlandırılan bu motor seçeneğinde ise beygir gücü, motora daha fazla çeviklik kazandırıyor.

Genel olarak belirtmemiz gerekirse 2022 Honda Civic, sedan tutkunlarını kesinlikle heyecanlandıracak. Sıkı bir Honda tutkunu iseniz ve ikinci el Honda modelleriyle ilgileniyorsanız, Caretta Oto’da düşlerinizdeki modelleri bulabilirsiniz. Caretta Oto sertifikalı ve ekspertiz raporlu araçları rekabetçi fiyatlar ve üstün hizmet anlayışı ile sunar. Honda ve tüm markalarda ikinci el araçlar incelemek için hemen ilan alanımızı ziyaret edin.