Arabamı Satmak İstiyorum! Nelere Dikkat Etmeliyim?

Arabamı satmak istiyorum diyerek başlayan yolculuğunuzda, aklınıza gelen birçok sorunun cevabını bu yazımızda detaylı olarak inceliyoruz.

Array

Arabamı satmak istiyorum diyerek başlayan yolculuğunuzda, aklınıza gelen birçok soru olduğunu biliyoruz. Aracınızın değerinde satışı kadar hızlı ve güvenilir bir yol izlenmesi de oldukça önemlidir. Otomobilinizin satışı esnasında karşılaşabileceğiniz durum ve riskleri bu yazımızda inceliyoruz.

Arabamı Satmak İstiyorum: Nasıl Hazırlık Yapmalıyım?

Arabamı satmak istiyorum ancak bu süreçte benim yapmam gerekenler nedir diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Öncelikle aracınızın değerini ortaya çıkaracak ön hazırlıklarla başlamalısınız. Oto kuaför, motor bakımı ve lastik bakımı gibi dış görünüme yansıyan detaylar bu aşamada önemlidir.

Satış sürecini hızlandırmak için, alıcının görmeyi isteyeceği ekspertiz raporunu hazır etmeniz sizi bir adım öne taşıyacaktır. Ekspertiz raporunun satıcı tarafından alınmış olması, alıcı tarafında herhangi bir güven problemi oluşturur mu diye düşünenler olabilir. Ekspertiz raporu, alındığı bayi tarafından rapor numarası ile teyit edilebildiği için herhangi bir sorun olmayacaktır.

Aracınızın gerçek değerinde satışı için piyasayı iyi incelemiş olmanız önemlidir. Belirlediğiniz satış rakamının, piyasadan bağımsız olmaması gerekir.

Ayrıca noter satışı esnasında karşınıza çıkacak konulardan biri, otomobile ait herhangi bir borç görünüp görünmediğidir. Otomobilinizin vergilerinin, trafik cezalarının veya var ise kredisinin ödenmiş olması gerekmektedir.

Aracımı Satarken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Hızlı satış yapmak istiyor olabilirsiniz. Fakat hızınızın, güven problemi ve değer kaybı yaşatmayacak şekilde kontrollü olmasında fayda vardır. Acele satış süreçlerinde; kafanızın karıştırılması, dolandırıcılık risklerine maruz kalmanız mümkündür. Veya düşük değerde satış riski de söz konusu olabilir.

Aracınızı görmek isteyen alıcılar ile yaşayabileceğiniz diyaloglarda da dikkatli olmalısınız. Aracınızı göstermeye giderken yanınızda birinin olması ve güvenli bir alan tercih etmeniz önemlidir. Ayrıca test sürüşü taleplerine karşı vereceğiniz cevaplara da hazırlıklı olmanızda fayda vardır.

Kapora almak isteyebilirsiniz. Bu süreçte, alıcıya; kimlik kartı, ehliyet ve ruhsatın fotokopilerini vermeyi teklif etmeniz güven verici olacaktır.

Satış için anlaştıktan sonra ise en önemli aşama para transferi ve noter işlemidir. Dolandırıcılıkla karşılaşmamak için ödeme işleminin noterde yapılmasını teklif edin. Ödeme ertelemelerini kabul etmeyin. Noterde, bedeli almadan aldım beyanında bulunmayın. Şüpheli bir durum var ise bunu noter ile paylaşmanızda fayda olacaktır.

Risksiz Satış için Tüyolar

Arabanızı güvenli, hızlı ve değerinde satmak istiyorsanız bu riskleri almayacağınız bir yol seçmelisiniz. Oto alım satımı yapan profesyonel ve güvenilir firmalar ile çalışmanız en doğru tercih olacaktır. Caretta Oto sertifikalı ve ekspertiz raporlu araçlarıyla ikinci el otomobillerin merkezidir. Riskleri ortadan kaldıran ve tecrübeli bir oto firması ile çalışmanın konforunu deneyimlemek için fazla düşünmemelisiniz. İçiniz rahat olsun, Caretta Oto sizin için var. Sizleri web sitemize veya showroomumuza bekliyoruz.