En Yeni ve İyi Coupe Araba Alternatifleri

Coupe araba dünyasının en yeni ve en popüler modellerini öne çıkan özellikleriyle incelediğimiz yazımız yayında. Keyifli okumalar dileriz.

Array

En yeni ve iyi coupe araba modelleri sizin ilgi alanınızda olmayabilir. Ne de olsa son dönemlerde SUV arabalar oldukça yükselişte çünkü geniş ve büyük yapıları, SUV araçları cazip kılıyor. Ancak bu demek değil ki coupe arabalar eski popülerliğini yitirdi. Tasarım, motor ve sürüş keyfi gibi kriterleri önemseyenler için coupe arabalar halen öncelikli… Bu yazımızda 2021 yılında tanıştığımız en etkileyici coupe modellerini inceliyoruz. Coupe model sevenler için son derece ilham verici olacağı kesin.

2021 Ford Mustang Shelby GT500

Ford Mustang öyle bir araba ki, ne yaparsa yapsın, nefesimizi kesiyor. Konu coupe araba modelleri olduğunda Mustang’i liste başı yapmamak imkansızdır. 2021 Ford Mustang Shelby GT500 760HP gücünde süperşarjlı V-8 motora sahip. Ve bu model de Ford’un şimdiye dek ürettiği en güçlü seri üretim arabası. Predator (yırtıcı) olarak adlandırılan bu motor 850 nm tork üretiyor.

İç mekanda ise karbon fiber detaylar ve özel tasarım koltuklar hayranlık yaratıyor. 12.0 inç dijital gösterge ekranı, çift bölgeli klima sistemi ile de tam not alıyor. Arabanın temel güvenlik paketinde standart kör nokta izleme ve çapraz trafik uyarı sistemi ile karşılaşıyoruz. 2021 Ford Mustang Shelby’nin çok harika bir otomobil olmakla beraber, Ford’un en pahalı modellerinden biri olduğunu belirtelim.

2020 Nissan 370Z

2020 Nissan 370Z, çok farklı bir tasarıma sahip ve her coupe severe uygun olmadığı kesin. Performans aracı olan 370Z, neredeyse 50 yıldır hayatımızda. 3.7lt V-6 motor, altı ileri manuel şanzıman ile kesinlikle zevk veriyor. 370Z 50 yıldır hayatımızda ancak teknoloji anlamında o kadar geliştiğini söyleyemeyiz. Markanın mühendisleri yeni modelde bu güncellemelerle karşılaşacağımızı belirtiyor. Aldığımız duyumlara göre bu yeni model 400hp gücünde yeni çift turbo V-6 motora sahip olacak. Heyecanla bekliyoruz.

Coupe Araba Alternatifleri Görseli

2020 Toyota 86

Toyota 86, Toyota’nın Supra modelinin altında yer alan giriş seviyesindeki spor otomobilidir. Çok dengeli bir otomobil ile karşı karşıya olduğumuzu belirtelim. Toyota 86, iyi gövde kontrolü sağlayan, hassas direksiyonlu bir araç. Virajlarda çok başarılı. Ancak Nissan 370Z’de olduğu gibi bu modelde de kimi güncellemelerin yetersiz ve eksik olduğunu düşünüyoruz. Özelllikle iç mekan tasarımı son derece demode.

Coupe Araba Alternatifleri Görseli

2020 Subaru BRZ

Sınırlı sayıda üretilen bir modelle karşı karşıyayız. 2.0lt boxer, dört silindirli motora sahip Subaru BRZ tam bir performans arabası. STI ayarlı Sachs amortisörler, özel süspansiyon, bronz jantlar, yükseltilmiş Brembo frenler temel özellikleri. Bu aracın mekanik anlamda Toyota 86’nın ikizi olduğunu söyleyebiliriz. En az onun kadar da havalı.

Coupe Araba Alternatifleri Görseli

2021 Dodge Challenger

Bir bakanın bir daha bakmak isteyeceği bir araba mı arıyorsunuz? İşte 2021 Dodge Challenger karşınızda… Her şeyden önce, rengine bayıldığımız bir araba… 797hp’ye kadar çıkabilen performansı ile harika bir spor otomobil olduğunu söyleyebiliriz. Oturma pozisyonu yüksektir, sürücü ve yolculara geniş alan sunar. Ancak yakıt ekonomisinde pek başarılı değildir ve çok hızlı yakıt tüketir. Bu durumu bir dezavantaj olarak görmüyorsanız böyle bir arabadan çok keyif alabilirsiniz.

2021 Chevrolet Camaro ZL1

2016 yılında “Yılın Spor Otomobili” ünvanını kazanan Chevrolet Camaro, uygun fiyatlı ve heyecan verici bir spor coupe. Tutuşuyla güven verirken pistte sınırlarınızı test etme şansı da sunuyor. Benzer segmentteki araçlara oranla daha uygun fiyatlıdır. Ancak Dodge Challenger gibi yakıtı su gibi tüketir. Problem değil mi? O halde rüyalarınızın otomobili olabilir.

Coupe Araba Alternatifleri Görseli

İkinci el Coupe araba modelleri ile ilgileniyorsanız Caretta Oto’nun en güzel coupe modellerini hemen inceleyin.