İkinci El Araç Almanız İçin 5 Neden

İkinci el araç almanın avantajları nelerdir? Ne gibi fırsatlar sunar? Bu yazımızda ikinci el araba sahibi olmanın beş avantajına değiniyoruz.

Array

İkinci el araç almanız için 5 neden ne olabilir? İkinci el araba pazarı, satışlarının artması ile dikkat çekici düzeyde büyüdü. Vergilerin ve sıfır araç fiyatlarının çok yüksek olması, ikinci el arabalara olan ilgiyi arttırmaya başladı. Farklı model seçenekleri ve alternatifler sayesinde internetten ya da showroom’lardan istediğiniz modeli bulmak kolaylaştı. Bu yazımızda ikinci el araçların avantajlarını sizler için sıralıyoruz.

1) Uygun Fiyatlar, Düşük Kredi Oranları

Şurası bir gerçek ki ikinci el arabalar, sıfır arabalara oranla daha bütçe dostudur. Sıfır araçlardan alınan ÖTV ve KDV gibi vergiler sıfır araçların cazibesine gölge düşürür. Tüm bu nedenler ikinci el araçları daha popüler hale getirir. Öte yandan ikinci el otomobil alım sürecinde taşıt kredisi faizleri de daha uygundur. Araç kredisi ile ikinci el araba satın aldığınızda daha düşük aylık ödemelerle, bütçenizi sarsmadan ödemelerinizi yapabilirsiniz.

2) Zengin Model Seçeneklerine Hızlı Ulaşım

Sıfır bir araç satın almak istediğinizde rüyalarınızdaki modele ulaşmanız kolay olmayabilir. Araca eklemek istediğiniz donanımlar, farklı yükseltme seçenekleri, aracı teslim alma sürenizi uzatabilir. İkinci el araç satın almak istediğinizde pek çok farklı markanın onlarca modeli arasından dilediğiniz gibi seçim yapabilirsiniz. Üstelik artık yerinizden bile kalkmadan internet üzerinden kolayca arama yapabilir, kısa sürede favori listenizi belirleyebilirsiniz.

3) İkinci El Araç ile Akıllı Yatırım Seçeneği

Geçmiş yıllarda sıfır otomobil sahibi olmanın avantajları büyüktü. Ancak şimdi ikinci el araba almanın yatırım anlamında da değeri var. Piyasa koşullarını iyi değerlendirirseniz, çok daha karlı biçimde siz de satabilirsiniz. Aracınızı ilk sahibinden aldıysanız donanım ve parça anlamında orjinal bir arabaya sahipsiniz demektir. Bu ayrıcalığı satış esnasında mutlaka kullanın.

4) İkinci El Araç Almanız İçin 5 Neden: Trafikte Deneyim Sağlaması

İlk kez trafiğe çıkacak sürücüler için ikinci el otomobiller büyük kurtarıcıdır. Direksiyon becerilerini geliştirir ve sürüş deneyiminizi zenginleştirirken, küçük kazalar için tolerans sağlar. Sıfır bir arabada yaşanabilecek sürtme, çarpma gibi problemler araçta büyük masraflar yaratabilir. Kullanımı sırasında meydana gelecek ufak kazaların maddi ve manevi maliyeti, ikinci el arabalarda daha az üzücü olabilir. Dolayısıyla yeni ehliyet alanlar ve trafikte yeni olanlar için ikinci el arabalar tercih edilmelidir.

5) Pazarlık Ortamı Yaratması

Sıfır bir araç aldığınızda pazarlık yapma olanağınız oldukça sınırlıdır. Belirli promosyon ve indirim dönemleri haricinde sıfır arabalar için fiyat indirimi söz konusu olmamaktadır. Ancak üst segmentlerde bir ikinci el aracı alırken pazarlık yapabilirsiniz. Güvenilir ve profesyonel satış hizmeti sunan markalar, ikinci el otomobiliniz için garanti imkanları da sunacaktır.

İkinci el araba satarken ve alırken Caretta Oto farkını hissedersiniz. Tüm araçlarımız özel sertifika ve ekspertiz raporlarıyla satışa sunulur. 8 yaş/160.000 km’yi aşmamış araçlar 3 ay/5.000 km yasal garanti kapsamındadır. Caretta Oto, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Yönetmelik yükümlülüklerine uyar. Koleksiyonumuzdaki araçlarla tanışmak ve yepyeni bir otomobile kavuşmak istiyorsanız sizi de Caretta Oto Showroom’una bekliyoruz.