Range Rover 1971 Drop-Top: Muhteşem Bir Dönüş

Range Rover markasının en kült modellerinden birinin yeniden doğuşunun hikayesi. Bu restorasyon ve doğuma dair tüm detaylar bu yazımızda.

Array

Range Rover bu oyunları seviyor: Eski arabaları restore ederek hayata geri döndürmeyi… Sonuçta klasik otomobil meraklıların beklediği de bu… Ancak restore edilmiş araba satın almak güven meselesi. Parçalarının orijinalliğinin yanı sıra aşırı restore edilmiş arabanın ruhunu kaybetme riski de var. Neyse ki Range Rover bu konularda çok uzman. Talepler doğrultusunda özel üretimle böyle muhteşem arabaları yaşama geri döndürüyor. Kesinlikle harika!

Çok Özel Bir Dönüşüm

Fotoğraflarını gördüğünüz bu Range Rover 1971 yılında doğmuş. Orijinalinde böyle tenteli bir model değil. Zaten hiçbir zaman öyle de olmadı. Çünkü Range Rover böyle bir araba üretmedi. Bu gördüğünüz versiyon ise Birleşik Krallık’ta yapılan özel bir dönüşüm. Talep doğrultusunda hazırlanmış desek daha doğru bir ifade olur. Ama dönüşümün çok planlı ve doğru gerçekleştiğini de kabul etmeliyiz.

1971 model bu Range Rover için yapılan değişiklere bir bakalım. Arabanın arka sac kısmının çıkarıldığını görüyoruz. İç mekana uygun özel bronz çatı, vinil lombozlar, değişen diğer detaylar. Büyük boy tekerlekler olduğu gibi duruyor. Sonuçta bu bir Rover, onu küçük tekerleklerle hayal edemeyiz. Motoru oldukça güçlü, ama buna karşın dingil mesafesi aşırı kısa. 138hp gücünde 185 lb-ft tork güç sağlıyor. Bu da sürücünün sıkça vites değişikliği yapacağı anlamına geliyor. Uzun bir yolculukta çok yorucu ve zahmetli olacağına eminiz.

İkon Bir Range Rover

Bu arabaya baktığınızda eski bir model olduğu için tam anlamıyla müzelik olduğunu düşünebilirsiniz. Bu düşüncenizde haksız da sayılmazsınız zira bu araç Louvre Müzesi tasarım bölümünde sergilendi. O kadar ikonik ve karizmatik bir duruşu var ki, sonsuza dek bu müzede kalabilirdi. Eğer ünlü koleksiyon ve müzayede firması Sotheby’s tarafından satılmamış olsaydı… 22 Ocak 2021 tarihinde Scottsdale, Arizona’da bir koleksiyoner bu aracı koleksiyonuna kattı. Bunun için de 50,400 $ ödedi. Böylesine asil ve sıra dışı bir klasik için biraz değerinin altında bir kapanış olduğunu düşünüyoruz. Ancak yeni sahibinin bu güzel Range Rover ile çok mutlu olacağına da eminiz.

Bu tarz büyük yenilenmeler geçiren araçlar diğer klasik otomobillere oranla daha az bakım gerektiriyor. Ama kullanma sıklığı, yol durumu gibi detaylar nedeniyle beklediğinizden daha fazla bakıma da ihtiyaç duyabilir. Yani durum tamamen onu nasıl kullandığınıza göre değişir.