Tek Kelimeyle Kusursuz : 2021 Porsche Panamera

Porsche Panamera, artık daha güçlü ve çekici... Bu harika otomobili, kusursuz ve benzersiz yapan özellikleri yazımızda inceliyoruz.

Array

Porsche Panamera öyle bir araba ki performansının tam kapsamını anlamak mümkün değil… Çünkü performansı idrak gücümüzün üzerinde… Panamera Turbo her zaman serinin en zirve modeliydi. Ancak 2021 Panamera Turbo, şimdi harika bir S versiyonu ile geliyor. Bu yazımızda bu güzel ve muhteşem arabayı sizler için inceliyoruz.

Jet Gibi Bir Porsche Panamera Performansı

Porsche Panamera Turbo S, bir önceki versiyona oranla çok daha güçlü… 4.0 litrelik çift turbo V-8 motor, aynı konumlanmasına rağmen 550hp gücünden 620hp gücüne çıktı. Elbette tek değişen de bu değil. Bujiler, yakıt enjektörleri, krank mili, pistonlar ve bağlantı çubukları da değişti. Ayrıca yeniden ayarlanan şasi yepyeni 20 ve 21 inçlik lastikler de sürüş deneyimini güçlendiriyor.

2021 Panamera’nın karbon seramik fren rotorları tek kelimeyle devasa.. Ön fren rotorunun çapı 41 cm, arka fren çapı ise 40 cm… Bunun aşırı yükleme olup olmadığını sorgulayabilirsiniz. Bu otomobilin tam 2177 kg olduğunu unutmayın. Dolayısıyla bu aracın böyle bir yükü kaldırabilme potansiyeli var.

Panamera Turbo S Sport Turismo, elektrikli olmayan bir vagon model için oldukça hızlı. Sıfırdan 100 km/sa hıza 2,7 saniyede çıkıyor. Neredeyse 2.5 tonluk bir otomobil için bile bu muazzam rakam. Ancak bu bir Porsche, çok da şaşırmamak lazım.

Daha İyi Direksiyon Deneyimi

Porsche genel anlamda kullanıcılarından gelen geri bildirimleri çok önemseyen bir marka… Bu modelde direksiyona dair eleştirileri dikkate almış gibi görünüyor. Önceki modellerde elektrikli hidrolik direksiyona dair çok eleştiri almıştı. Bu modelde Taycan’da öğrendiği püf noktaları kullandı ve aracın direksiyon hissini iyileştirdi.

Direksiyon hissinin gelişmesine yardımcı olan bir özellik de direksiyon kontrolünde dönen arka tekerleklerdir. Manevra kabiliyeti adına dingil mesafesini azaltmak için düşük hızlarda ön tekerleklere karşı sadece birkaç derece dönerler. Yani aracın arka tekerlekleri de performans arttıran şekilde açılanıyor. Bu durum tesadüf değil, 992 ve Taycan da böyle bir kurulum sunuyor.

Gösterişli Bir Porsche Panamera

Sportif bir sedan da olsa gerçekten bir sedan gibi görünmesi gerektiğini mi düşünüyorsunuz? Porsche de sizinle aynı fikirde. Bu Panamera tam bir sedan gibi görünüyor. Atletik, aerodinamik, net hatlara sahip, kaslı ve güçlü…

İç mekana ise lüks ve gösterişli detaylar damga vuruyor. Yükselen orta konsol, düzleşmiş ön göğüs kısmı çok çekici. Gösterge panelinin ortasındaki analog devir sayacı ise şık bir otomobil ergonomisi yaratıyor.

Güçlü ve Güvenli

Panamera 4s ile saatte 295 km hıza ulaşmak mümkün… Bu kadar hızlı bir arabaya sahip olduğunuzda güçlü güvenlik donanımına da sahip olmanız gerekiyor. Porsche’nin güvenlik asistanları bu konuda oldukça yardımcı. Şerit değiştirme asistanı kör noktadaki nesneler hakkında sürücüyü uyarıyor. Göz hizası ekranı araçla ilgili tüm bilgileri doğrudan görüş alanına yansıtıyor. Trafik işareti tanıma özelliğine sahip şerit takip asistanı yeni Panamera’da standart olarak sunuluyor.

Porsche kimileri için öyle bir tutkudur ki, başka bir marka veya model söz konusu bile olamaz. Porsche sizin için de tutku ise ikinci el Porsche seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz. İkinci el araba alım-satımının uzman markası Caretta Oto her zevke ve bütçeye uygun araba seçenekleri sunar. Hayallerinizdeki Porsche modeline kavuşmak için Caretta Oto ilanlarını inceleyebilirsiniz. Daha detaylı bilgi için de Caretta Oto Showroom’unu ziyaret edebilirsiniz