Toyota Corolla 2021 Honda Civic 2021’e Karşı

Orta segmentin en çok satan iki modeli Toyoto Corolla ile Honda Civic'i öne çıkan tüm yönleriyle karşılaştırıyoruz.

Array

İkisi de orta sınıf, ikisi de çok satan kompakt sedan… Peki hangisi daha iyi? İki aracı en temel özellikleriyle karşılaştırıp hangisinin daha iyi olduğuna karar veriyoruz.

Performans: Kazanan Honda Civic 2021

İki araç arasındaki en büyük farkın performans ayarlarında olduğunu söylesek herhalde yanlış olmaz. Honda Civic, bu modelinde de Toyota Corolla’dan daha iyi performans gösteriyor. Her iki otomobilin de motor sistemine baktığımızda Honda Civic’in ‘dan 100 km/s’e ivmelenmesi 7.8 saniye sürüyor. Toyota Corolla ise aynu ivmelenmeyi 10.2 saniyede tamamlıyor. Bu haliyle Honda’nın Toyota’ya ciddi bir fark attığını söyleyebiliriz.

Sürüş Zevki: Kazanan Honda Civic 2021

Honda Civic son derece güçlü ve bağımsız bir arka süspansiyona sahip… Bu durum sürüş deneyimini daha keyifli hale getiriyor. Toyota Corolla’da sürüş sırasında hissedilen ve rahatsız eden tümsekler, Civic’de kesinlikle hissedilmiyor. Civic’i Toyota Corolla ve Mazda 3 ile karşılaştırdığımızda, Civic çok daha iyi bir seçenek gibi görünüyor. Aynı zamanda çok özellikli paketler de sunuyor. Elektrikli yolcu koltuğu ve ısıtmalı arka koltuklar gibi Honda Civic Touring’de bulunan seçenekler Toyota Corolla’nın hiçbir versiyonunda mevcut değil.

Eğlence Donanımı: Kazanan Toyota Corolla 2021

Toyota Corolla’nın biraz daha eğlenceli bir model olduğunu söyleyelim. Aslında her iki model de temel paketinde küçük ve az işlevli ekranlar sunsa da Corolla’nın 7 inç ekranı rakibi Civic’in 5 inç ekranından daha büyük. Temel paket dışındaki tüm Corolla araçları, ön panele monte edilmiş 8 inç dokunmatik ekrana sahipler. Böylece gözlerinizi uzun süre yoldan ayırmanıza gerek kalmıyor.

İç Alan Konforu: Kazanan Honda Civic 2021 

Civic ve Corolla aynı (106,3 inç) dingil mesafesine sahip olsa da, Civic daha fazla alan sunuyor. Honda’da yolcular önde 42.3 inç ve arka koltukta 37.4 inç diz mesafesine sahip. Corolla içinse bu değerler sırasıyla 42.0 ve 34.8 inç şeklinde. Aynı şekilde Civic daha geniş bir bagaj alanı sunuyor. Öte yandan Civic, sürücü ve yolcuların yolculuk konforlarına daha çok özen gösteriyor. İç malzeme kalitesinin daha etkileyici olmasının yanı sıra, ısıtmalı koltuklar gibi detaylar Corolla’da mevcut değil.

Ekstralar: Kazanan Honda Civic 2021

Otomobil seçim kriteri olarak çevre dostu bir model arıyorsanız bu ekstra kriter sizi ilgilendirebilir. Çünkü Civic’ten farklı olarak Corolla, olağanüstü verimli bir hibrit güç aktarma organı ile sipariş edilebilir. Toyota Corolla Hybrid modelleri 4.44/100km (şehir/otoyol) yakıt tüketimi sunuyor. Buna karşın hibrid bir model olan Honda Insight 4.6 Lt/100 km gibi bir rakamla biraz daha fazla yakıt tüketiyor.

Bu değerlendirmeler ışığında Honda Civic 2021, Toyota Corolla 2021’e göre çok daha ilerde bir araç… Her ne kadar rüyalarınızın otomobili olmasa da, paranızın hakkını verecek konforlu bir seçenek arıyorsanız Honda Civic aradığınız otomobil olabilir.