Üçlü Ve Güçlü: 2021 Jeep Grand Cherokee L

Jeep Grand Cherokee, üç koltuklu olarak geri dönüyor. Yeni Cherokee ve getirdiği yenilikleri bu yazımızda inceliyoruz.

Üçlü Ve Güçlü: 2021 Jeep Grand Cherokee L

Jeep Grand Cherokee tüm zamanların en çok dikkat çeken araçlarından biri… SUV kategorisinin liderlerinden ve dahası sadece bir otomobil değil. Aynı zamanda SUV kategorisine yatırım yapan ve kategoriyi de geliştiren bir marka. SUV modellerinin pek çoğu her dönemde Jeep Grand’ın yolundan gitmiştir. Markanın yarattığı yenilikleri takip etmişlerdir. Bu kez Jeep Grand Cherokee bambaşka bir yenilikle karşımıza çıkıyor: Üç koltuklu bir Jeep Grand Cherokee ile. Bu yenilik SUV pazarındaki taşları kesinlikle yerinden oynatacak. Nasıl mı? Hemen anlatalım.

Jeep Grand Cherokee Artık Daha Konforlu

Bu araba her zaman çok geniş ve konforluydu ancak şimdi biraz daha fazla konforlu olduğunu söyleyebiliriz. Düşünsenize, tam yedi kişilik bir otomobilden bahsediyoruz. Peki marka neden durduk yere üçüncü bir sıra eklemeye karar verdi? Markanın mühendislerine göre bu hiç de öyle birden alınmış bir karar değil. Bu noktaya uzun kararlar sonucu gelmişler ve söylediklerine göre bu talep de müşterilerden gelmiş. Markanın sadık takipçileri uzun süredir daha büyük ve geniş bir model için ısrarcıymış. İşte üç koltuklu Cherokee’nin doğum hikayesi tam olarak bu.

Bu arabanın tek farkı koltuk sayısı değil çünkü her şeyin çok daha fazlasını içeriyor. Daha fazla konfor, incelik, güvenlik, teknoloji ve 4X4 özellikleri mevcut. Tamamen farklı bir mimariden de söz ediyoruz. 2021 model Grand Cherokee L, yedi kişiye varan bir oturma düzeni sunuyor. Kendisinden bir önce gelen önceki nesil Cherokee’ye göre 14 inç daha uzun dingil mesafesine sahip. Üçüncü sıranın eklenmesi için ön ve arka lastikler biraz daha genişlemiş. Buna karşılık LED farlar ve arka lambalar biraz daha ince görünüyor. Arabanın en üst modellerinde farklı teknoloji destekleri içeren “Summit Reserve” isimli lüks, premimum bir paket de yer alıyor.

Her Şeyin En İyisi Bir Arada

Kesinlikle öyle! Havalı süspansiyon yapısı sayesinde iniş ve binişlerde araba 4.5 cm alçalıyor ve dahası, beş farklı sürüş yükseklik ayarı da göze çarpıyor. Cherokee’de arazi ve su geçişleri için arabayı ekstra 4-6 cm yükseltebilen ayarlar da mevcut. Yokuş aşağıya inişlerde ani savrulmalar olmaması için yokuş iniş kontrolü de standart olarak sunuluyor.

Araba, bizi iki farklı motor seçeneği ile karşılıyor: Temel Pentastar 3.6 litrelik V-6 (290 hp, 257 lb-ft tork) ve Hemi 5.7 litre V-8 (357 hp ve 390 lb-ft tork). İki motorun da dört silindiri devre dışı bırakma özelliği var. Her ikisi de sekiz ileri otomatik şanzımana sahip. Aracın ilerleyen versiyonlarında hibrit özelliğinin de yer alacağı söylentiler arasında.

Grand Cherokee bu araçta ağırlığı azaltmak ve yakıt verimliliğini arttırmak için değişiklikler yaptı. Kaput ve bagaj kapağında daha fazla alüminyum kullandı. Dört tekerlekten çekiş özelliği sunan arabanın üç farklı çekiş sistemi bulunuyor. Quadra-Trac I lastikler kaydığı anda devreye girerek gücü değiştiren bir çekiş sistemidir. Quadra-Trac II ise iki vitesli transfer kutusuna sahip dört tekerlekli çekiş sistemidir. Quadra-Drive II ise sınırlı kaymalı difarensiyel içeren dört tekerlekten çekiş sistemidir.

Jeep Grand Cherokee Detaylarda da Lüks

Grand Cherokee’nin içi de tahmin edebileceğiniz kadar gösterişli ve lüks. Tamamen premium malzemeler göze çarpıyor. Lüks deri koltuklar, süet görünümlü tavan döşeme, ceviz ve meşe ahşap kaplama karışımı çok şık. Arabanın ön panelindeki tüm bölümlerde bu karışımın izlerini görmek mümkün.

Koltuklarda ise zarif Palermo tarzı deri ile karşılaşıyoruz. Ön koltukların masaj yapma ve özel havalandırma seçeneği sunma özelliği var. Yani klimanızın ayarları ile dilediğiniz gibi oynayabiliyorsunuz. İlk iki koltuk sırası ise yine ısıtmalı, dilediğinizde bu koltukları yatırabiliyorsunuz. Böylece geniş bir bagaj alanına sahip olarak bu genişliğin tadını çıkarabilirsiniz.

Bu lüks detaylar arabanın teknolojik özelliklerinde de kendini gösteriyor. 8.4 inç büyüklüğündeki standart ekran bir tuşla 10.1 inç büyüklüğünde çerçevesiz bir ekrana dönüşüyor. Sürücü için ise ikinci bir dijital ekran daha mevcut. Analog göstergeler sunan bu ekran gece görüşüne de destek oluyor.

Aracın ses sistemine baktığımızda McIntosh markası ile karşılaşıyoruz. 19 hoparlörlü bir McIntosh ses sistemi ile arabada parti bile verebilirsiniz. Apple CarPlay ve Android Auto desteği sayesinde yolculuklarda kolayca telefonunuzu şarj edebilirsiniz. Kablosuz cihazlar için ise 12 adet USB bağlantı noktası bulunuyor.

Eller Serbest Sürüş Keyfi

Bu modelde değil ama gelecek seneki modelde eller serbest aktif sürüş yardım paketi eklenecek. Gelecek seneye dek mevcut paketteki özelliklerin tadını çıkarabiliriz. Zira mevcut paket de son derece zengin! Grand Cherokee, bu arabaya yakışacak bir güvenlik paketi yaratmış. Uykulu sürücü algılama, park yardımı, dijital dikiz aynası, trafik işareti algılama özellikleri gibi. Ayrıca adaptif hız sabitleyici, kör nokta algılama, şeritten ayrılma uyarı sinyali gibi ekstralar da standart olarak bulunuyor.

Tüm bu özelliklere bakarak, Grand Cherokee’nin yürüyen bir ev olduğunu söylesek yanlış olmaz. Bir ev kadar geniş, rahat ve eğlenceli… Böyle bir arabayı satın aldığınızda ev almış kadar sevinseniz, yeridir.

Grand Cherokee dışında ikinci el SUV modelleri ile ilgileniyorsanız, güzel bir haberimiz var. Caretta Oto’nun bünyesinde bulunan SUV modellerini hemen inceleyin. Düşlerinizdeki arabaya Caretta Oto farkı ile kavuşun.