Yeni Bir Otomobil Almanız Gerektiğini Nasıl Anlarsınız?

Yeni bir otomobil almanız gerektiğini nasıl anlarsınız? Bu yazımızda yeni bir otomobile ihtiyacınız olduğunu gösteren işaretleri inceliyoruz.

Array

Yeni bir otomobil sahibi olmak çok farklı bir heyecandır; yepyeni sürüş deneyimi, yepyeni yolculuklar demektir. Kimi zaman da daha çok konfor, daha çok lüks anlamına gelebilir. Genel olarak söylemek gerekirse, yeni bir otomobil sahibi olmamızı tetikleyen bazı nedenler vardır. Yaşam koşullarındaki değişiklik, satın alma koşullarımızın iyileşmesi ya da mevcuttaki arabamızın çok eskimesi gibi nedenler… Ancak her zaman yeni bir otomobile ihtiyacımız olup olmadığının farkına varamayız. İşte bu yazımızda yeni bir otomobile ihtiyacınız olduğunu gösteren temel işaretleri konu alıyoruz.

Yaşam Tarzındaki Değişikliklerin Yeni Bir Otomobil Gerektirmesi

Araba seçimlerinizde, tek kişilik bir yaşamınız var ise biraz daha keyfi davranabilirsiniz. Ancak aile sahibi olduğunuzda farklı kriterler söz konusu olacaktır. Hele bir de çocuk, evcil hayvan gibi küçük üyeleri de aileye dahil ettiyseniz, her şey daha farklı olacaktır. Çünkü yaşam tarzınızda yarattığınız major değişiklikler araba satın alma kararlarınızı etkiler. Örneğin spor bir otomobil yerine sedan ya da SUV gibi seçeneklere yönelirsiniz. Öte yandan tekil bir hayatınız olduğunda belki çok standart bir araba ile de idare edebilirsiniz. Ancak yine çekirdek bir aileye sahip olduğunuzda daha detaylı düşünürsünüz. Güvenlik testlerinden tam not almış, teknolojik donanımları gelişmiş, konforlu modelleri tercih eğiliminiz daha da artar.

Öte yandan yaşadığınız evin, bölgenin, şehrin değişmesi de yeni bir otomobil ihtiyacı doğurabilir. Büyük şehirden sayfiyeye taşınmak, sıcak iklimden karasal iklime geçmek gibi faktörler büyük kararlardır. Böyle bir karar aldığınızda mevcutta sahip olduğunuz otomobiliniz eski, yetersiz ya da yeni koşullara göre uyumsuz kalabilir. Böyle bir durumda hayatınızın yeni koşullarına adapte olurken otomobilinizi de değiştirmeniz gerekebilir.

Arızaların Artış Göstermesinin Yeni Bir Otomobil İhtiyacı Doğurması

Şurası bir gerçek ki, bir araba ne kadar eski ise o kadar sık arıza yaratır. Senede iki kez yapılan tamirat ve bakım işlemleri normaldir. Ancak senede üç hatta beş kez arıza ile karşılaşıyorsanız aracınızı değiştirmenin zamanı gelmiş olabilir. Çünkü eski otomobillerin çıkardığı arızalar öyle küçük arızalar değildir. Radyatör, egzoz gibi büyük motor arızalarıdır ve bu tarz arızaların sıkça yaşanması çok masraflıdır.

Bu noktada sürekli bozulan arabanıza masraf yapmak yerine yeni bir araba sahibi olmayı düşünebilirsiniz. Motor, lastik ya da diğer potansiyel arızalarla keyfinizi kaçırmak yerine yeni bir arabaya ihtiyacınız olup olmadığını sorgulayın. Ve eski arabanızla olur olmadık zamanlarda servis ziyaretleri gerçekleştirmek yerine zamanınızı ve bütçeninizi koruyacak kararlar alın.

Teknoloji ve Güvenlik Donanımlarının Eksikliği

Seneler seneler önce bir otomobilde sadece emniyet kemerinin olması güvenli olması için yeterliydi. Ama günümüzde güven dediğimizde akla, farklı ve teknolojiyle ilişkili birçok seçenek geliyor. Hava yastıkları, ileri çarpışma uyarıcıları, kör nokta kameraları gibi teknoloji odaklı güvenlik önlemleri yeni arabalarda standart olarak mevcut. Ancak çok eski arabalarda bu özelliklerin birine bile rastlamak imkansız.

Mevcutta sahip olduğunuz arabanız temel güvenlik önlemlerini sağlasa da yeterli olmayabilir. Artık arabaların sadece ulaşım aracı olmadığı bir dönemde yaşıyoruz. Arabalar ulaşımın yanı sıra konfor, bilgi, eğlence sunmakla da yükümlü… Telefonumuzu şarj eden, küçük çocuğumuzu eğlendiren, soğuk havada koltuğumuzu ısıtan arabalar olmadan yapamıyoruz. Ve bu konforu, lüksü bize sunabilen arabalara yatırım yapmaktan çekinmiyoruz. Tüm bu nedenlerden dolayı bir anda araba değiştirme kararı alabiliyoruz ve bu bizi mutlu da ediyor.

Eğer siz de yeni bir araba ile yepyeni başlangıçlara hazırsanız size güzel bir haberimiz var. İkinci el araba alım ve satımın uzman markası Caretta Oto yepyeni ve konforlu arabalarıyla karşınızda… Caretta Oto’nun sertifikalı, garantili ve eskpertiz raporu araçlarından biri mutlaka size göre… Hemen siz de Caretta Oto’nun ilanlarını inceleyin, daha fazlası için de Caretta Oto Showroom’unu ziyaret edin.