Yeni Bir Otomobile Nasıl Alışırsınız?

Yeni bir otomobile alışırken nelere dikkat etmelisiniz? Bu alışma sürecinde hayatınızı kolaylaştıracak tüyolara göz atıyoruz.

Yeni Bir Otomobile Nasıl Alışırsınız?

Yeni bir otomobilin heyecanı başkadır. Uzun süredir hayallerini kurduğunuz, satın almak için planlar yaptığınız yeni otomobilinize kavuştuğunuzda, içinde kendinizi çok konforlu hissetseniz de alışmanız biraz zaman alacaktır. Bu durum da son derece normaldir. Zira araca henüz yabancı olduğunuz için sürüş deneyimi, iç tasarımı ve teknik özelliklerine bir anda alışmanız beklenemez. En basitinden sürerken veya aracı park ederken bile biraz zorluk yaşayabilirsiniz. Peki bu tarz zorlukları en aza indirmek ve kısa sürede yeni aracınıza alışmak için ne yapabilirsiniz? İşte tüyolarımız…

Sürüş Deneyimini Geliştirmeye Odaklanın

Aracı satın aldığınızda, ortalama bir veya iki hafta boyunca, normal standart hızınızdan biraz daha az bir hızda sürmeye çalışın. Özellikle motoru çalıştırdıktan sonraki beş ile on dakika hızınız sabit olsun. Park ettiğinizde de ayrılmadan önce araçta birkaç dakika daha zaman geçirin. Her şeyi kapalı halde bıraktığınızda ve ortada bir sorun olmadığından emin olun.

Detayları Keşfedin ve Öğrenin

Her ne kadar pek çok sürücü önemseme de araçların da birer kullanma kılavuzları bulunur. Aracın donanımı ve çalışma sistemine dair sorularınız olduğunda yanıtları internet ve arama motorlarında aramak yerine bu kılavuzu inceleyebilirsiniz. Ve yeni öğrendiğiniz bilgileri içselleştirene kadar da aracı her kullandığınızda bu bilgileri kendinize hatırlatmanızı öneririz.

Aracın Enerjisini Değiştirin

Yeni bir otomobille karşı karşıya olduğunuzda, sizi bekleyen iki durum vardır. Eğer ikinci el bir otomobil satın aldıysanız, aracın sizden önceki sahibinin enerjisini bir süre hissetmeye devam edebilirsiniz. Eğer sıfır bir araç tercih ettiyseniz, aracın o gıcır gıcır duruşunun ve iç kokusunun sizi rahatsız etme riski vardır. İkinci el aracınızı daha kişisel hale getirmek için araçta bazı küçük değişiklikler yapabilirsiniz. Hiçbir şey yapamıyorsanız bile yolculuklarda sevdiğiniz müzikleri dinlemek bile o yabancılık hissinin kaybolmasını sağlayacaktır.

Sıfır bir otomobil satın aldıysanız yeni araçlarda rastlanan o kokudan kurtulmak için yapabilecekleriniz basit… Aracı sık sık havalandırın, park esnasında kapalı otopark yerine açık otoparkları tercih edin. Aracı, pencereleri hafif açık olacak şekilde güneş altında beklemeye bırakmak, kapalı bir kabın içine boşalttığınız kabartma tozunu koltuk alt kısımlarına yerleştirmek gibi ek çözümler de; uygulayabileceğiniz yöntemler arasında…

Dikkatli Olun, Güvenliğinizi Önemseyin

Kendinizi usta ve deneyimli bir şoför olarak tanımlasanız da bu niteliklerinize çok güvenip güvenliği elden bırakmayın. Sürüş esnasında cep telefonu ile konuşmak, tüm dikkati navigasyon cihazına vermek, bir el direksiyonda diğer el telefonda olacak şekilde sosyal medyada gezinmek, araçtaki diğer yolcularla sohbete dalmak gibi yanlışlar; asla yapmamanız gereken yanlışlar arasında yer alır. Her ne nedenle olursa olsun, hem sizin hem de araçtaki diğer yolcuların güvenliğini tehlikeye atacak davranışlardan kaçınmalısınız.