Zamana Meydan Okuyan Ruh: Aston Martin DB4

Aston Martin DB4, artık klasik statüsüne yükselse de çekiciliği ve ihtişamıyla aklımızı başından almaya devam ediyor.

Zamana Meydan Okuyan Ruh: Aston Martin DB4

Tarihinden bu yana Aston Martin’in yakınından kimler kimler geçmedi ki…Stil sahibi genç zenginler, başarılı iş insanları, şöhretli ve ünlü yıldızlar… Unutuyoruz, bir de James Bond ajanları… Robert Bamford ve Lionel Martin 1913 yılında Londra’da küçük bir atölyede Aston Martin markasının temellerini atarken kendilerini bekleyen başarılarla dolu gelecekten habersizlerdi. Bamford ve Martin’in teknolojik açıdan gelişmiş bir araç yaratma fikrinden daha öte bir vizyonları yoktu. Teknolojik olmasına teknolojiktiler, ancak ilk otomobillerini tamamen el yapımı olacak biçimde tamamladılar. 1920’li yıllardan sonra marka, Fransa Grand Prix’i için ürettiği iki araçla bir anda dünya çapında tanınırlık kazandı. Bugünse dünyada ihtişam, güç ve lüksle özdeşleşen sofistike bir marka olarak varlığını sürdürüyor.

Gösteriş ve Gücün Temsilcisi

Marka, zaman içinde çok değerli modellere imza atsa da bu olağanüstü güzel 1958 model Aston Martin DB4’ün yeri çok ayrı… Çünkü bu araçtan toplamda sadece 50 adet üretilmiş. Asil görünümünün yanı sıra bu tasarım harikası araçta 3.7 litrelik sıralı altı motora aşırı hıza sahip dört vitesli manuel şanzıman eşlik ediyor. Bu özellikler bütünü kulağa çok şahane gelmeyebilir ancak üretildiği dönemin koşullarına göre ilerde olduğunu belirtmeliyiz.

Etkileyici stil ve performans özellikleri pazarda da karşılığını bulmuş olacak ki, 1964 yılında Aston Martin seriye DB5 modeliyle devam edeceğini açıkladığında toplamda 1204 adet DB4 satışı gerçekleşmiş bile… Dönemine göre sürüş konforuyla mutluluk yaratan Aston Martin DB4, bugün bile gerekli bakım ve modifikasyonlarla aynı sürüş keyfini yaşatabiliyor. Örneğin bu harika DB4, geçmişte bordo renklerdeymiş ve 1987’de sahip değiştirdikten sonra 2016 yılına dek yeni sahibiyle beraber kalmış. Aradaki sürede orijinal çöl beyazı renklerine boyanarak elegan bir tarza bürünmüş.

15 Haziran 2021 tarihinde bir müzayede evinde düzenlenen açık arttırmada 455.000 Euro gibi küçük bir servet karşılığında sahip değiştiren bu aracın ilk sahibi İsviçreli Dr.Gross olarak belirtilmiş. Galerinin paylaştığı bültendeki bilgilere göre Dr.Gross İsviçre’nin çetin kış koşullarında bile aracını keyifle kullanmış. Sonuçta bu bir Aston Martin… James Bond ajanlarına eşlik eden bir araçtan neler beklenmez ki…