Elektrikli Araba Efsanesi: Porsche Taycan 2020

Elektrikli araba kapışmasında bu kez Porsche Taycan modelini konuk ediyoruz. Porsche farkını bu yazımızda detaylı olarak inceliyoruz.

Array

Elektrikli araba kapışmasında bu kez Porsche Taycan modelini konuk ediyoruz. Porche Taycan fiyat açısından pahalı ama birçok açıdan son derece etkileyici bir elektrikli araba olarak dikkatleri çekiyor. Şaşırtıcı seviyede iyi özelliklere sahip olsa da sürücüsünü üzecek eksileri de yok değil. Porsche’nin birçok kıyaslamada üst sıralarda yer alan yeni elektrikli otomobil modeline daha yakından bakalım.

Sürüş Deneyimi için Harika, Menzil ve Enerji Tüketimi için Geride!

Porsche Taycan günümüzdeki elektrikli araçlar arasında, verimliliği en az olanlardan biri olarak değerlendiriliyor. Taycan Turbo S modeli 100 kilometrede 30.79 kWh elektrik tüketiyor. Ancak onunla karşılaştırılabilir başka bir elektrikli araba olan Tesla Model S ise aynı mesafe için 21.37 kWh elektrik enerjisine ihtiyaç duyuyor. Bu açıdan bakıldığında Porsche Taycan yakışıklı bir araba olsa da elektrikli araçlar konusunda en önemli kıstas sayılan enerji tüketiminde ne yazık ki sınıfta kalıyor.

Porsche Taycan 4S elektrikli araba, ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA) tarafından 326.6 km olarak derecelendiriliyor. Porsche Taycan Turbo S ise aynı kuruluş tarafından 308.99 km olarak değerlendiriliyor. Bu, Porsche Taycan 4S ile kıyaslandığında ondan da kötü bir not anlamına geliyor. Böylece, her iki elektrikli modelin de Porsche Taycan menzil yönünden de dezavantajlı bir konumda duruyor.

Birçok sürücünün gölgesiz cam tavan özelliğinden hoşlanmadığı bilinmektedir. Porsche Taycan 2020 maalesef ki bu özelliğiyle de elektrikli araç meraklılarını üzüyor. Peki, bu elektrikli araç hiç mi olumlu bir özelliğe sahip değil? Olmaz olur mu? Çünkü, o bir Porsche ve sadece bu nedenle bile bardağın dolu kısmından bakılmayı hak ediyor. Şimdi Taycan 2020 modelinin güzel taraflarına odaklanmaya, var mısınız?

Her şeyden önce, araca biner binmez gerçekten de bir Porsche’de olduğunuzu anlayacaksınız. Özgün, ilgi çekici ve güven verici olduğu kadar aynı zamanda zarif bir sürüş deneyimi sunmaktadır. Birçok marka içten yanmalı araçlardan elektrikli modellere geçmekte fakat ayırıcı özelliği olan sürüş tarzını kullanıcıya yansıtamamaktadır. Ancak Porsche bu kervana katılmıyor.

İç Tasarımda Porsche Farkı!

Taycan, özellikle iç tasarım konusunda katettiği mesafe nedeniyle takdir edilecek bir performans göstermektedir. Ön uç tarafı, özellikle de farlardan güneye akan o siyah rimel damlamalarıyla, Lexus Itus’u anımsatıyor. Bununla birlikte, A sütununun arkasından bakıldığında tasarımın son derece baştan çıkarıcı ve etkileyici olduğu görülüyor. Tam bir hayal kırıklığı yaşatan arka görüş kamerası bile estetik açıdan sunduğu göz zevkini gölgeleyemiyor.

Enerji tüketimi konusundaki dezavantajını göz ardı edebiliyorsanız; Porsche Taycan 2020 modelinin sürmeye doyamayacağınız harika bir araba olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.